Murcia murisee karavaanareille – hölmösti pysäköiviä uhkaillaan jättisakoilla

Rannoille luvatta asettuvat pohjoismaiset karavaanarit ärsyttävät espanjalaisia.

Manner-Espanjan kaakkoisosassa sijaitsevat Murcia ja Costa Calida – tai paremminkin niiden upeat rannat – ovat pitkään houkutelleet karavaanareita leiriytymään luvattomille paikoille. Nyt sikäläiset kunnat kuitenkin haluavat häätää luvattomat leiriytyjät rannoiltaan, kirjoittaa Murcia Today -julkaisu.

Murcia Todayn mukaan asialla ovat olleet muualta Espanjasta sekä Pohjoismaista tulleet karavaanarit, joiden häätämiseksi muualle on otettu kovat keinot käyttöön.

Viimeksi esimerkiksi Aguilas on ottanut jyrkän kannan karavaanareihin. Talvella alle viiden kilometrin päässä rannasta tai leirintäalueesta leiriytyville mätkäistään nimittäin jopa 1 500 euron sakot. Rangaistus voi tuplaantua, mikäli jää kiinni jätteiden syytämisestä luontoon.

”Maiseman pilaaminen” rangaistava teko

Erikoisempi 750 euron sakko voi koitua siitä, jos erehtyy pysäköimään matkailuajoneuvonsa maiseman tai muistomerkin eteen näkymää häiritsevästi. Myös tuolien ja pöydän levittäminen yleiselle alueelle on kielletty samoin kuin liiallinen metelöinti.

Joillakin alueilla matkailuajoneuvot ärsyttävät lehtijuttujen mukaan paikallista väestöä huomattavasti. Harmitusta aiheuttaa se, että karavaanarit hidastelevat liikenteessä ja välttävät käyttämästä rahaa palveluihin. Lisäksi heitä syytetään jätteiden ja roskien syytämisestä luontoon.

Kaikkialla rannoille asettuminen ei kuitenkaan ole kiellettyä. Esimerkiksi Aguilasissa matkailuajoneuvoille on erikseen osoitettu paikkoja, joissa voi viipyä jopa 48 tuntia.