Nelostien Kello–Räinänperä-moottoritieosuus avataan torstaina liikenteelle

Suomen halki Helsingistä Utsjoelle vievän, lähes 1 300 kilometriä pitkän valtatie 4:n parannustyöt ovat Väylän mukaan edenneet syksyn aikana suunnitelmien mukaisesti. Uutena kohteena valmistuu Oulu–Kemi-tiellä Kello–Räinänperä-osuuden moottoritie, joka avataan liikenteelle torstaina 14. marraskuuta puoliltapäivin.

Kyseisen tieosuuden pituus on noin 8,0 km ja sen talvinopeusrajoitus on tulevana talvena 80 km/h. Nopeusrajoitus pudotetaan ajoittain töiden vuoksi tasolle 60 km/h.

Avattava moottoritieosuus, kuten muukin Kello-Räinänperä -osuudesta valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2020.

Työt jatkuvat läpi talven

Väylän projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan nyt avattava osuus parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta kyseisellä tieosuudella. Se tuo helpotusta myös raskaalle liikenteelle.

Hankkeen pohjoisemmalla osuudella on niin ikään valmistumassa ohituskaistat Iin Olhavan ja Kuivaniemen välille. Jaksolla pohjoisin ohituskaistapari on valmis ja muut ohituskaistat valmistuvat erikoiskuljetusten edellyttämien kaidesiirtojen valmistuttua.

– Töiden painopiste on tulevina kuukausina Oulujoen silloilla sekä aiemmin syksyllä käynnistyneessä Simon Viantienjoki–Maksniemi-urakassa. Kaasujalka kannattaa silti pitää edelleen kurissa, sillä työt jatkuvat monissa kohteissa läpi talven ja kyseisillä osuuksilla on ajoittain muuttuvia liikennejärjestelyjä, Päkkilä opastaa.

– Ensi vuonna käynnistyvät viimeiset kohteet, joihin sisältyy Kiiminkijoen ylittävän sillan leventäminen sekä ohituskaistajaksoja Ii–Simo-välillä. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu syksyllä 2021, hän toteaa.

Lähde: Väylä