Nummelan Lomapalvelu siirtyi Ylivieskan Pro Caravan Oy:lle

30 vuotta Nummelassa matkailuajoneuvokauppaa tehneen Lomapalvelun liiketoiminta on siirtynyt ylivieskalaiselle Pro Caravan Oy:lle.

Liiketoimintakaupassa Pro Caravanille siirtyi koko Lomapalvelun vähittäiskaupan liiketoiminta varastoineen mukaan lukien huolto- ja varaosatoiminnot.

Ylivieskassa vuodesta 2008 alkaen matkailuajoneuvokauppaa tehnyt Pro Caravan Finland Oy osti joulukuussa Lomapalvelulta matkailuajoneuvojen vähittäiskaupan liiketoiminnan. Lomapalvelu oli yrittäjä Olli Haverisen (kuvassa oikealla) Import Forum Oy:n aputoiminimi. Haverinen keskittyy jatkossa toimimaan täysipainoisesti Knaus Tabbert -konsernin merkkien tehtaan edustajana ja viime vuonna Suomeen palanneiden italialaisten Rimor- ja CI-matkailuautojen tehtaan edustajana.

– Muutos mahdollistaa sen, että pääsen entistä enemmän keskittymään tehtaiden ja jälleenmyyjien välisten asioiden hoitamiseen. Olin tähän saakka ainoa Knaus Tabbertin agentti, joka teki myös vähittäiskauppaa, muistuttaa Olli Haverinen.

Ollin isä Antero Haverinen perusti Lomapalvelun Nummelaan vuonna 1987. Koko 30-vuotisen historiansa ajan samassa paikassa toiminut Lomapalvelu otti viime vuonna saksalaisten Knausin, Weinsbergin ja Tabbertin matkailuajoneuvojen rinnalle Rimorin matkailuautot.

Yrityskaupan solmimisen aikaan Lomapalvelu työllisti yrittäjän lisäksi neljä ulkopuolista henkilöä, jotka jatkavat myös uuden yrittäjän palveluksessa.

Rapido uutena Nummelaan

Ari Niskasen (kuvassa vasemmalla) luotsaama Pro Caravan Finland Oy lukeutuu Suomen vahvimpiin matkailuajoneuvoyrityksiin. Tammikuun lopussa päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto ylitti seitsemän miljoonaa euroa.

– Meillä on vahva markkinaosuus Pohjois-Suomen markkinoilla, ja suunnitelmissamme on ollut etabloitua myös eteläisen Suomen markkinoille. Käydessämme viime kesänä maahantuojakokouksessa Saksassa Knausin tehtaalla keskustelu liiketoimintakaupasta alkoi Ollin kanssa vähän kuin sivulauseesta. Ajatus lähti kuitenkin etenemään ripeästi ja konkretisoitui, ja niinpä teimme vuodenvaihteessa kaupat, valottaa Niskanen.

Knausin, Weinsbergin, Tabbertin ja Rimorin lisäksi Pro Caravan myy ranskalaisia Rapidon matkailuautoja, joiden myynti alkaa nyt myös Nummelassa.

– Merkkivalikoima Ylivieskan ja Nummelan liikkeissä on siis jo entuudestaan varsin yhtenäinen, joten näiden kahden liikkeen toiminnot on helppo sulauttaa yhteen. Nummelassa on myös vahvat huolto-, tarvike- ja varaosapalvelut, joihin aiomme entisestään satsata paljon, lupaa 33-vuotias Niskanen, joka on muuttamassa perheineen lähelle yrityksensä uutta toimipistettä.

Entisessä Lomapalvelun kiinteistössä toimintaa jatkava Pro Caravan pitää Nummelassa avajaiset 17.–19. maaliskuuta.