Olli Rusi kansainvälisen leirintämatkailujärjestö FICC:n hallitukseen

SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi on valittu kansainvälisen leirintämatkailujärjestö FICC:n (Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning) hallituksen jäseneksi Brysselissä.

Hallituksessa on edustajia kymmenestä jäsenmaasta, ja hallituksen jäsenen toimikausi on kolme vuotta. Kahtena edeltävänä kautena hallituksen jäsenenä on toiminut Minna Joensuu SF-Caravan ry:n hallituksesta.

– Olen ollut ilahtunut siitä, että FICC on ryhtynyt paneutumaan entistä tarkemmin turismiin ja matkailuun kokonaisuutena. Nyt meillä on uusia haasteita siinä, mitä tämä matkailu on uudessa koronamaailmassa, Olli Rusi sanoo.

Hän uskoo, että FICC:ssä päästään yhdessä ideoimaan sitä, miten ihmiset voivat tutustua uteliaasti ja toisiaan kunnioittaen eri kulttuureihin ja ympäristöihin silloin, jos matkustamiseen on asetettu rajoituksia, kuten tällä hetkellä.

– Sekä FICC:n että myös SF-Caravanin osalta ajatukseni on se, että meidän päätuotoksemme on ihmisten hyvinvointi, Rusi kertoo.

– Kun karavaanarit liikkuvat ulkomailla, FICC on järjestö, joka tavallaan mahdollistaa sen, että meillä on ympäri maailmaa jo valmiiksi ystäviä ja meihin positiivisesti suhtautuvia ihmisiä vastassa.

Rusi toivoo, että kotimaan matkailun toimintaedellytykset kehittyisivät siten, että Suomeen pystytään entistä paremmin saamaan vierailijoita ulkomailta – vaikkapa sitten FICC-maista. FICC:n jäseninä on tällä hetkellä 67 karavaanari- ja leirintämatkailujärjestöä 38 eri maasta.