Retkeilyauto syntyi Ikean tuotteilla – aika halvalla

Joku on ainakin sen verran tykästynyt Ikeaan, että haluaa reissatakin sen tuotteiden keskellä.

Pakettiautojen muuntaminen retkeilyautoksi irrottaa monenlaista, ihailtavaakin luovuutta. Jotkut laittavat tee-se-itse-projektiinsa suuria summia, mutta useilla motiivina on ymmärrettävästi päästä mahdollisimman halvalla. Ja siltä ikävä kyllä myös lopputulos toisinaan näyttää, jos toimivuus, käytettävyys, viihtyisyys ja jopa turvallisuus jäävät sivurooliin.

San Franciscossa asusteleva pariskunta halusi sekin saada itselleen mahdollisimman edullisesti retkeilyauton, ja keksi suunnata Ikeaan – kyllä, Kaliforniassakin päästään osalliseksi Ikean iloista. The Sweet Savory Life -blogissaan pariskunta kertoo ja näyttää, millainen ”Ikea-retkeilyautosta” tuli.

Flippie-nimen saaneen retkeilyauton muuntamiseen käytetyistä materiaaleista noin 80 prosenttia on peräisin Ikean myymälästä. Esimerkiksi auton keittiö rakennettiin Suomen Ikeassa satasen maksavasta Sunnersta-minikeittiöstä.

Retkeilyauto saatiin sisustettua vajaalla 1000 dollarilla eli nykykurssilla noin 900 eurolla. Sen päälle tuli toki vielä lisää hintaa erikseen muualta hankituista tarvikkeista, kuten jääkaapista.

Kuvia autosta pääsee katsomaan pariskunnan blogisivulla.