Rukakeskus aloittaa massiiviset investoinnit

Rukan Maston rinnealueelle rakentuu Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen nopea Masto Express -tuolihissi sekä neljä uutta laskettelurinnettä. Myös alueen lumetustehoa vahvistetaan merkittävästi 40 uuden lumitykin lumetusjärjestelmällä. Ennestään hiihtokeskuksella on noin 100 lumitykkiä.

Kyseessä on 14 miljoonan euron investointi. Rakennustyöt alkavat toukokuussa, ja uudistusten on tarkoitus olla valmiina marraskuussa 2023.

Rukakeskuksen mukaan kuomullinen Masto Express -tuolihissi on Suomen nopein (6 m/s) ja tehokkain nostaen 4 000 hiihtäjää tunnissa Maston huipulle.

Ruka saa Suomen ensimmäisen kahdeksan hengen tuolihissin.

Maston nykyisten rinteiden rinnalle rakennetaan neljä uutta rinnettä, jotka parantavat yhteyksiä Vuosselin ja Kelon rinnealueille. Lisäksi alueelle rakentuu elämyksellinen Tykkylaakso. Maston alue tunnetaan tykkylumen peittämistä puistaan.

Tavoite on kehittää Kuusamoon Rukasta maailman paras hiihtokeskus perheille. Kesällä 2022 rakennettiin kaksi uutta lapsille ja perheille suunniteltua hissiä ja rinnettä, Mini Ruka ja Ruka Park Junior. Alueella on entuudestaan pienten lasten rinnealue Family Park.

Rukakeskus Oy on saanut EU:n osarahoituksen ”Maailman paras perheille ja ympäristölle” -hankkeelle, johon kuuluvat Maston uudet rinteet ja hissi, energiatehokkaan automaattisen lumetusjärjestelmän toteutus, uusien rinteiden LED-valaistus sekä matkailuajoneuvoalueen laajennus 40 paikalla.

Lähde ja kuvat: Rukakeskus