Stena Line lopettaa ja avaa lauttareitin Ruotsista Tanskaan

Moni suomalainen on kulkenut joskus laivalla Kattegatin yli Ruotsin Varbergista Tanskan Grenaan, joka tunnetaan yhä paremmin nimellä Grenå. Melko säännöllinen laivareitti avattiin vuonna 1960. Pian tilanteeseen on tulossa muutos, sillä Stena Line lopettaa liikennöinnin Varbergista kokonaan.

Kun Varbergin kunta alkaa rakentaa alueella uutta Västerportin kaupunginosaa, matkustajalaivaliikenteelle ja sen terminaalille ei tilaa enää järjestynyt. Koska Stena Line olisi joutunut rakentamaan muualle kaupunkiin suurelta osin omalla rahallaan kokonaan uuden terminaalin, päätti yritys siirtyä Halmstadiin. Halmstadiin on nyt rakennettu uusi terminaali, jossa hyödynnetään muun muassa aurinkopaneeleita ja muita ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Stena Line avaa Grenå–Halmstad-laivareitin 2. helmikuuta 2020. Linja palvelee hyvin koko Kattegatin aluetta. Grenåsta on autolla matkaa esimerkiksi Legolandiin noin 160 kilometriä ja Aarhusiin 65 kilometriä. Vuosina 1948–2010 Aarhusin kaupunki käytti nimeä Århus.

Uudelle reitille siirtyvä Stena Nautica -laiva kunnostetaan ennen linjan käynnistämistä. Muun muassa laivan ravintolat, baarit ja koirille tarkoitettuja tiloja parannetaan. Stena Nautica on rakennettu jo 1986, ja sitä on uudistettu jo useita kertoja aiemminkin.