Suoma ry:n kysely: Kotimaan matkailu ennätyssuosiossa – SF-Caravanin juhlavuoden suojelija on kiertänyt kaikki kansallispuistot matkailuautolla

Korona-aika opetti suomalaiset arvostamaan kotimaan matkailua aiempaa enemmän. Suoma ry:n tuoreen kyselytutkimuksen tulosten perusteella käsillä olevasta matkailukesästä onkin tulossa ennätysvilkas.

– Kyselyyn vastanneista 75 prosenttia aikoo matkailla tänä kesänä kotimaassa, ja tästä joukosta vielä puolet matkailee vain kotimaassa. Tämä on todella kannustava viesti alan toimijoille, sanoo Suoma ry:n puheenjohtaja Susanne Rasmus.

Suomen alueelliset matkailuorganisaatiot kokoava Suoma ry teettää kyselytutkimuksen vuosittain ja seuraa alan trendejä.

– Luontomatkailun oheen ovat nousseet myös urbaanimmat seikkailut esimerkiksi tapahtumissa ja kulttuurin parissa. Myös ruoka- ja lähimatkailu trendaavat. Ilahduttavaa on sekin, miten hyvin nuoret aikuiset arvostavat kotimaassa liikkumista.

Vankka kokemus matkailumuodosta

Päätyössään Jyväskylän seudun matkailujohtajana toimivalle Rasmukselle on itselleenkin kertynyt kokemusta karavaanarielämästä.

– Olemme aviomiehen kanssa liikkuneet viiden vuoden ajan matkailuautolla esimerkiksi kaikki Suomen 41 kansallispuistoa, ja kajakit on laskettu katolta vesille aina siellä, missä on kivalta näyttänyt. Lisäksi viime kesänä teimme Euroopan turneen, joka käsitti yksitoista maata. Siinä on aika hyvin päässyt sukeltamaan sisään karavaanariharrastuksen kulttuuriin ja moninaisuuteen.

Rasmus on SF-Caravan ry:n 60-vuotisjuhlavuoden suojelija.

– Otin tehtävän vastaan mielelläni, innostuneena ja myös oppimisen kannalta siitä näkökulmasta, mitä kaikkea järjestö on historian valossa tehnyt. Matkailuajoneuvolla liikkuvat ovat tosi merkittävä kotimainen matkailijasegmentti.

Katso oheiselta videolta, miten Rasmus suosittelee hyödyntämään kotimaan parhaat kohteet listaavaa 100syyta.fi-sivustoa karavaanimatkailussa.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *