Suomalaiset pitävät vaarallisia ohituksia ja liian lyhyitä turvavälejä suurimpina riskeinä kesäliikenteessä

Nokian Renkaiden teettämässä kyselytutkimuksessa selvitettiin, mitkä asiat suomalaisten mielestä ovat suurimpia riskitekijöitä kesäteillä. Kysymykseen vastatessa sai valita kolme mielestään tärkeintä asiaa.

Kyselyyn vastanneiden tuhannen suomalaisen mielestä suurimmat riskit kesäliikenteessä liittyvät enemmän kuljettajien ajokäyttäytymiseen kuin renkaiden tai teiden kuntoon.

Vaarallisia ohituksia piti merkittävänä riskinä 44 prosenttia vastaajista, ja liian lyhyet turvavälit valitsi niin ikään 44 prosenttia. Ylinopeus kuului suurimpiin riskitekijöihin 37 prosentin mielestä.

Omaan ja muiden liikenneturvallisuuteen pystyy kesäteillä vaikuttamaan paitsi kiinnittämällä huomiota omaan ajokäyttäytymiseen, myös varmistamalla auton ja renkaiden kunnon ennen kesän automatkoja.

– Varmista ensin perusasiat, kuten että auton ja mahdollisen perävaunun katsastus on voimassa. Tarkista, että valot toimivat, varmista tuulilasinpesunesteen määrä ja pese lasit, myös sisäpuolelta. Auto myös kannattaa huollattaa ennen pidempiä matkoja, muistuttaa tiedotteessa Vianorin autohuollon päällikkö Pekka Alanko.

Lähde: Nokian Renkaat