Telia: ”Kaikkien aikojen kotimainen matkailukesä näyttää tilastojemme perusteella toteutuneen”

Telian mobiiliverkkodataan perustuvan liikkumistilaston perusteella kesä 2021 on saanut suomalaiset matkustamaan isoista kaupungeista ympäri Suomea selvästi edellistä kesääkin vilkkaammin.

Pääkaupunkiseudulla väkimäärä tyhjeni heinäkuussa voimakkaasti. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna väkimäärän pudotus oli yli 100 000 ja ”normaalivuoteen” 2019 verrattuna vähennystä oli jo lähes neljännesmiljoona. Suurin muutos pääkaupunkiseudulla oli Kauniaisissa, jossa väkimäärä pieneni jopa 14 prosenttia. Helsingissä ja Vantaalla pudotus oli yhdeksän ja Espoossa kahdeksan prosenttia.

– Lähes 30 kunnassa väkimäärä kasvoi edellisvuodesta yli kymmenen prosenttia. Joukossa on ennen kaikkea suosittuja mökkikuntia, kuten Ruokolahti. Suuremmissa kesäkaupungeissakin, esimerkiksi Imatralla, kasvuluvut olivat yli viisi prosenttia, Telian datayksikön johtaja Tapio Levä kertoo tiedotteessa.

Yksi kesän suosikkikohteista on ollut Ahvenanmaa, jossa oli heinäkuun aikana seitsemän prosenttia enemmän väkeä kuin vuotta aiemmin. Suurinta kasvu Ahvenanmaalla oli Telian mukaan Kökarissa, jossa väkimäärä nousi 29 prosenttia. Ahvenanmaalla Sottungassakin luku oli lähes 19 prosenttia. Manner-Suomessa kovaa kasvua oli muun muassa Siikaisissa (n. 19 %), Alavieskassa (n. 19 %), Merijärvellä (n. 18 %), Hailuodossa (n. 17 %) ja Vesilahdessa (n. 17 %).

Lähde: Telia