Telttasauna reissuun mukaan

Moni luonnossa viihtyvä karavaanari yöpyy paikoissa, joissa ei ole leirintäalueen palveluita. Omassa matkailuajoneuvossa kyllä pärjää, onhan siellä wc, keittiö ja petipaikat.

Sauna vain puuttuu. Mutta sellaisenhan voi tuoda itse mukanaan. Todellinen reissusauna Mobiba kulkee kätevästi mukana. Menee pieneen tilaan, ei paina paljoa ja on nopea pystytettävä.

Siperiassa valmistettava sauna on jämerää tekoa, kyllä venäläiset saunan osaavat tehdä. Kangas on 100 % palosuojattua polyesteriä. Kiuas on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Saunan pienimmästä maksimissaan neljälle hengelle tarkoitetusta perusmallista MB-10 löytyy ikkunaton, ikkunallinen ja kahdella ikkunalla varustettu malli. Vähän isompaa kokoluokkaa mallistossa edustaa MB-103, johon on saatavissa myös pukutila. Saunan peruspakettiin kuuluvat kiuas ja sauna. Lisämaksusta saa lauteet ja vedenlämmitysyksikön.

Pehmeät löylyt

Mobira on helppo ja nopea koota. Telttaosa pystytetään kahden kaarituen varaan samaan tapaan kuin perinteinen kupoliteltta. Pystytys vie kymmenisen minuuttia. Sitten kiuas sisään, piippu paikoilleen ja lämmitys voi alkaa.

Mobira lämpiää saunomislämpötilaan vartissa. Puita se kuluttaa vähän, mutta löylyt ovat hyvät. Valittavana on kaksi eri tyyppistä kiuasta: kamiinamallinen, vähän tilaa vievä ja perinteisen muotoinen kulmikas kiuas. Perinteisessä kiukaassa on tuhkaluukku, kamiinamallin tuhkat pitää tyhjentää tuhkalapiolla.

Ensimmäistä kertaa telttasaunassa saunova yllättyy sen pehmeistä löylyistä. Eikä Mobira petä odotuksia: löylyt ovat pehmeät ja happea riittää.

Lisämaksusta mukaan tulevat lauteet saa helposti ja nopeasti pystyyn. Lauteille sopii 3–4 aikuista. Lauteille taataan kestävyys 350 kiloon asti.

Pienimmän saunan hinta on 789 euroa, ja jos mukaan tulevat lauteet ja vedenlämmitysyksikkö, paketin hinta on 1 143 euroa.

Mobiba-telttasaunan malleista löytyy tietoa osoitteesta www.rennosti.com

Teksti ja kuva Pekka Heinonen