Uusi Pohjolan rengastie vie 850 kilometrin matkalle hienoihin maisemiin

Oulun kaupunki lähialueineen avaa alkavalle kesäkaudelle uuden matkailun rengastien, Pohjolan rengastien.

Noin 850 kilometrin ja yhdeksän erilaisen matkailualueen reittikokonaisuus vie matkailijan kaupunkimaisemasta tuntureille sekä metsien läpi avomerelle saakka. Sen voi kulkea autolla ajellen ja tien reiteistä voi nauttia myös pyöräillen tai patikoiden.

Pohjolan rengastie on Oulun seudun yhteinen kotimaan matkailun uusi kiertomatka, joka sisältää useita erilaisia maisema- ja ulkoilureittejä ja kymmeniä matkailuyritysten tarjoamia elämystuotteita eri puolilla aluetta.

Pohjolan rengastien kattamat yhdeksän matkailualuetta ovat Oulun kaupunki, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Kempele, Ii ja Hailuoto.

Luvassa monipuolista maisemaa

Pohjolan rengastien meriosuus kulkee Perämeren rannikkoa pitkin Oulusta Raaheen ja Kalajoelle saakka. Reitiltä on mahdollisuus tehdä lauttamatka Perämeren suurimpaan saareen, Hailuotoon, jossa on muun muassa dyynihiekkarantoja ja kalastajakylä.

Yksi alueen metsäluonnon kohteista on Rokua Geopark, jossa viimeisin jääkausi on jättänyt ainutlaatuisia jälkiä luontoon. Rengasreitin varrella pääsee nauttimaan myös jokimaisemista, sillä reitti kulkee 16 suurjoen vierustaa. Pohjolan rengastien tunturialueet edustavat Suomen eteläisimmän tunturialueen antia matkailijoille.

Uusi rengastie on osa Oulun alueen matkailun kehittämistä ja tunnettuuden lisäämistä, jossa tavoitteena on kasvattaa sekä kotimaisten että kansainvälisten matkailijoiden määrää. Pohjolan rengastie avataan virallisesti yleisölle 9.6.2021. Avajaiset ovat Oulun Nallikarissa.

Lähde ja kuvat: Visit Oulu