Volkswagen-retkeilyautoille lisää myyjiä – Caddy California tulossa Suomeen

Volkswagenin Crafter-koristen Grand California -retkeilyautojen jälleenmyyjäverkostoon kuuluu nyt 14 toimipistettä. Uuden Caddyn retkeilyvarusteltu California-versio tulee todennäköisesti myyntiin myös Suomessa.

Volkswagen Grand Californian saatavuus on hyvä, ja autojätin tehdastekoista retkeilyautoa myydään 14 paikkakunnalla.

Volkswagen Hyötyautot aloitti vuodenvaihteessa 2019/2020 Grand California -retkeilyautojen myynnin kahdeksassa hyötyautoliikkeessään. Tälle vuodelle matkailuautoja myyvien jälleenmyyjien määrä kasvoi merkittävästi ja maantieteellinen kattavuus parani.

Volkswagenin retkeilyautoja myydään nyt 14 paikkakunnalla eli Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Lohjalla, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Vantaalla ja Ylivieskassa.

Kaikki Volkswagen Hyötyautojen yli 30 merkkihuoltoa huoltavat myös merkin matkailuautoja.

Lanseeraus jäi koronan jalkoihin

Volkswagen-maahantuojan vuoden 2020 alkupuolelle suunnittelemat retkeilyautojen lanseeraus- ja myynninedistämistoimet jäivät lähes tyystin toteutumatta, kun koronavirusepidemia alkoi jyllätä. Volkswagen Grand California -retkeilyautoja ensirekisteröitiin Suomessa viime vuonna 27 kappaletta.

– Olisimme myyneet mielellämme enemmänkin, mutta maaliskuussa, kun meidän piti aloittaa autojen tilaaminen ja markkinointi, niin kumpaakaan ei pystytty tekemään. Tehdas oli kiinni seitsemän viikkoa, eli päämyyntiaika meni ohi. Nyt noin puolet jälleenmyyjistämme myy matkailuautoja, joten odotukset ovat sitäkin kautta korkeammalla, kertoo Volkswagen Hyötyautojen johtaja Juha-Pekka Sihvonen.

Grand Californioiden saatavuus on Sihvosen mukaan hyvä.

Volkswagen Hyötyautot suunnittelee johtaja Juha-Pekka Sihvosen johdolla Grand Californian julkistukselle uusintastarttia.

– Pystymme ainakin toistaiseksi tilaamaan rajattomasti autoja. Meillä on useampi kymmenen autoa vapaana ja myytävissä koska tahansa. Meille tulevista autoista osa on jo maassa, osa matkalla, osa tuotannossa ja osa odottamassa tuotantoa.

Grand Californioiden hinnat nousivat vuodenvaihteessa mallista riippuen 1 700–1780 euroa. Malleihin ei tehty mitään vuosimallipäivityksiä, ja tarjolla on edelleenkin kolme lyhyttä ja kolme pitkää mallia. Molemmista koriversioista on olemassa sekä alle että yli 3,5-tonnisia malleja, ja B-kortilla ajettavat mallit ovat tehneet ymmärrettävästi paremmin kauppansa.

– Nyt lähdetään uudelleen liikkeelle ja tehdään markkinointia, sillä viime vuonna kaikki suunnitelmat jäivät muutamaa lehti-ilmoitusta lukuun ottamatta toteuttamatta. Olemme mukana messuilla heti, kun niitä pystytään järjestämään, ja meillä on parikin erilaista kiertueajatusta.

Caddy California saanee hinnan

Edeltävään Caddy-retkeilymalliin verrattuna vuodemekanismi on täysin uusi, vuoteessa on samanlaiset jousielementit kuin isommissa California-malleissa, ja vuoteella on pituutta lähes kaksi metriä.

Volkswagen Hyötyautoissa on mietitty myös juuri Suomeen tulleen Caddyn matkailuautoversion ottamista tuontiohjelmaan. Tai paremminkin lisävarustetarjontaan, sillä kyseessä on Caddyn henkilöautoversion tilavaan tavaratilaan sijoitettava retkeilyvarustus. Tosin näyttää ilmeiseltä, että Caddy pitää tilata tehtaalta California-muunnoksena.

Caddy Californian vuoteen koko on 107 x 198 senttiä. Nukkumismukavuuden kannalta on merkittävää, että vuode on varustettu samanlaisilla joustinelementeillä, jotka löytyvät Grand Californian takavuoteen patjojen alta. Vuode on paketoituna tavaratilan päälle, mistä se avataan sen jälkeen, kun takanoja on kaadettu alas ja etunojia on taivutettu eteenpäin.

– Suomeen tulee kevään aikana yksi auto, jonka avulla kartoitetaan kysyntää. Voi olla, että sille tulee hinta jo aikaisemmin. Koska se ei ole oma malli, emme sitoudu mihinkään myyntivolyymiin, kertoo Juha-Pekka Sihvonen Caddy Californian tuontiin liittyvistä suunnitelmista.