Vuoden karavaanari Heikki Leinonen: ”Karavaanariympyröissä parasta ovat ihmiset”

Vuoden karavaanariyhdistykseksi valittiin SF-Caravan Helsinki ry.

Vuoden 2019 karavaanariksi on valittu jyväskyläinen Heikki Leinonen. SF-Caravan ry ilmoitti kunnianosoituksesta 74-vuotiaalle Leinoselle leirintämatkailukauden alkaessa ja julkisti valinnan tänään torstaina.

Leinonen on tehnyt pitkän järjestöuran SF-Caravanin eri luottamustehtävissä. Hän on toiminut muun muassa liiton varapuheenjohtajana vuosina 2009-2017, erilaisten koulutustyöryhmien vetäjänä ja leirintäalueasiantuntijana. Valinnasta päättäneeseen liittohallitukseen hän on kuulunut vuodesta 2009 alkaen.

– Jouduin jäämään sairastumisen takia yhdestä hallituksen kokouksesta pois, ja seuraavassa minua onniteltiin. Olin tietysti ihmeissäni, mutta kiitollisena ja luottamuksen osoituksena otan tunnustuksen vastaan, Leinonen sanoo.

Leirintäalueiden laatuekspertti

Erityisiä ansioita Leinosella on leirintäalueiden kehitystyössä. Hän on alueiden tasoluokituksesta vastaavan työryhmän pitkäaikainen jäsen ja SF-Caravanin Vankkurihymiö-laatujärjestelmän kehittäjä.

– Heikki Leinonen lienee tällä hetkellä yksi eniten suomalaisia leirintäalueita tunteva ja kiertänyt henkilö; Leinosen kiihkotonta paneutumista, kannustavia parannusehdotuksia ja palautekommentteja arvostetaan laajasti sekä karavaanareiden että leirintäalueyrittäjien keskuudessa, valinnan perusteluissa luonnehditaan.

Työuransa Leinonen on tehnyt monenlaisissa tehtävissä, viimeksi autotekniikan parissa työvalmennusta toteuttavan Autosynergia ry:n talouspäällikkönä Jyväskylässä.

Leinonen saa vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Vuoden karavaanariksi on aiemmin nimitetty muun muassa ministeri Pertti Paasio, enduromoottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.

Vuoden yhdistys löytyy pääkaupungista

Samassa yhteydessä SF-Caravan ilmoitti SF-Caravan Helsinki ry:n valinnasta Vuoden 2019 yhdistykseksi. Toukokuussa 1969 perustetun yhdistyksen jäsenmäärä oli viime vuoden lopussa 1 846. Yhdistyksen toimialueena on Helsinki ja pääkaupunkiseutu.

SF-Caravan Helsinki ry on yksi kauimmin itsenäisesti toimineita SF-Caravan ry:n jäsenyhdistyksistä. Liitto kertoo arvostavansa muun muassa yhdistyksen aktiivisuutta ja tuloksellista yhteistyö- ja talkootyöhenkeä. Erityisen kiitoksen Helsingin yhdistykselle SF-Caravan antaa yhteisöllisyydestä ja tapahtumatarjonnan monipuolisuudesta.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Kim Saarikoski ja sihteerinä Armi Ylikorpi.

Lue tunnustuksista lisää SF-Caravanin tiedotteesta.