Yli kolmannes suomalaisista aikoo lisätä matkailua kotimaassa vuonna 2021

Pohjola Vakuutus selvitti, millaisia lomasuunnitelmia suomalaisilla on ensi vuodelle. Tutkimukseen vastanneista reilu kolmannes kertoo haaveilevansa ulkomaan matkasta, kun koronatilanne sen sallii, mutta vastaava määrä suunnittelee myös lisäävänsä kotimaanmatkailua.

Moni suomalainen on matkustanut talvella perinteisesti aurinkolomalle ulkomaille, mutta vuonna 2021 yhä useampi aikoo nauttia kotimaanmatkailusta. Pohjola Vakuutuksen syyskuussa toteutetussa tutkimuksessa vain alle puolet runsaasta 2 000 vastanneesta piti ulkomaanmatkailun rajoitteita syynä kotimaanmatkailun lisäämiseen.

Kotimaanmatkailun kiinnostukseen vaikuttavat erityisesti suomalainen luonto (70 %), sukulaisten ja läheisten luona vierailu (57 %), turvallisuus (56 %) ja hinta (54 %).

– Matkailualan haastava tilanne jatkuu yhä, mutta tutkimuksemme mukaan kotimaanmatkailussa näyttäisi olevan paljon potentiaalia kasvulle. Puhdas luonto on aina ollut suomalaisille tärkeää, samoin turvallisuus, mikä korostuu koronapandemian aikana entisestään. Viime kevään jälkeen on myös ymmärrettävää, miksi valinnoissa korostuvat perhe ja läheiset. Ulkomaan matkailu tulee varmasti taas nostamaan suosiotaan, kun koronarokote saadaan markkinoille ja tilanne helpottuu, kertoo tiedotteessa Pohjola Vakuutuksen varatoimitusjohtaja Pekka Puustinen.

Lähde: Pohjola Vakuutus