Caravan Podcast: SF-Caravan ry:n juhlavuoden suojelija kannustaa karavaanareita antamaan palautetta reissussa

Susanne Rasmus on kiertänyt matkailuautolla Suomen kaikki kansallispuistot ja tietää, mitä matkailualalla ajatellaan karavaanareista.

SF-Caravan ry:n 60-vuotisjuhlavuoden suojelija, Suoma ry:n puheenjohtaja Susanne Rasmus, on tottunut liikkumaan matkailuautolla.


– Olemme aviomiehen kanssa kiertäneet viiden vuoden aikana matkailuautolla esimerkiksi kaikki Suomen 41 kansallispuistoa. Kajakit on laskettu katolta vesille aina siellä, missä on kivalta näyttänyt. Lisäksi viime kesänä teimme Euroopan turneen, joka käsitti yksitoista maata. Näin on aika hyvin päässyt sukeltamaan sisään karavaanariharrastuksen kulttuuriin, moninaisuuteen ja alalajeihin, Rasmus sanoo.

Päätyössään Visit Jyväskylä Regionin matkailujohtajana toimiva Rasmus aloitti viime syksynä Suomen alueelliset matkailuorganisaatiot kokoavan Suoma ry:n puheenjohtajana. Juhlavuoden suojelijan kunniatehtävän hän otti vastaan innostuneena.


– Olin tosi iloinen ja otettu, koska SF-Caravan edustaa merkittävää kohderyhmää kotimaan matkailijoista. Myös oppimisen kannalta on ollut avartavaa tutustua järjestön historiaan, Rasmus sanoo.


– Tämä osui siinäkin mielessä juuri oikeaan kohtaan, että omien kokemusten pohjalta pystyn ymmärtämään paljon paremmin matkailuajoneuvolla liikkuvien tarpeita esimerkiksi omalla alueella Keski-Suomessa.

”Perinteikäs ja silti uudistuva järjestö”

SF-Caravanista on muodostunut Rasmukselle myönteinen kuva.


– Pidän järjestöä perinteikkäänä ja hyvällä tavalla järjestäytyneenä, mutta samalla se elää ajassa ja uudistuu. On tärkeää, että harrastajien kesken on yhteisiä pelisääntöjä ja jäsenet ovat yhteisen informaation piirissä. Vastuullisuus juhlavuoden teemana ilahduttaa erityisesti, koska se on alan toimijoille muuttunut kilpailutekijästä elinehdoksi.

Susanne Rasmus toi Suoma ry:n tervehdyksen SF-Caravan ry:n 60-vuotisjuhlaliittokokoukseen Hämeenlinnaan toukokuussa.

Järjestö kokoaa yhteen yli 65 000 harrastajaa. Matkailuautolla liikkuessaan Rasmus on huomannut, miten moninaisesta joukosta on kyse.


– On niin monta eri tapaa ja motiivia olla karavaanari. Kyseessä on erittäin potentiaalinen ja tärkeä matkailijajoukko, joka liikkuu maan joka kolkassa. Käsitys siitä, ettei karavaanari matkoillaan kuluttaisi erilaisia palveluita vaan toisi kaiken mukanaan on täysin väärä ja vanhentunut.

Kuuntele Caravan Podcastin uusimmasta jaksosta, millaisia vinkkejä Rasmus antaa karavaanareille matkailukesää ajatellen ja pitäisikö alan toimijoiden hänen mielestään suitsia matkailuajoneuvolla liikkuvia kielloilla nykyistä enemmän.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *