Nallikaria johtava Sirpa Walter: ”Kuntien tulisi olla kiinnostuneempia leirintäalueiden kehittämisestä”

Oululaista Nallikarin lomakylää johtava Sirpa Walter peräänkuuluttaa suomalaisilta kunnilta nykyistä enemmän aktiivisuutta leirintäalueiden ja lomakylien kehittämisessä. Tämä voisi lisätä matkailukohteiden mahdollisuuksia toimia pitempään myös kuumimman kesäsesongin ulkopuolella.

– Aika moni alue on auki vain kesän ja sulkee jo valitettavan aikaisin alkusyksystä, jolloin esimerkiksi keskieurooppalaiset tulevat tänne ihmettelemään, kun paikat ovat jo kiinni, Nallikari Seaside Oy:n toimitusjohtaja Walter sanoo.

Nallikari on ympärivuotinen lomakylä, joka kerää noin 80 000 yöpymisvuorokautta vuodessa. Oulun kaupungin omistama matkailuyhtiö toimii Walterin mukaan pitkälti itsenäisesti ja tuottaa voittoa.

Nallikaria on luonnehdittu Perämeren helmeksi, jonka upeat maisemat kiehtovat niin paikallisia kuin turisteja kotimaasta ja ulkomailta. Jotkut puhuvat pitkästä hiekkarannasta jopa ”Norjalaisten Rivierana”.

”Rajanvetoja ei tarvita”

Karavaanarit ovat tottuneet jakamaan leirintäalueet kahteen eri ryhmään: niin sanottuihin yleisiin ja SF-Caravanin jäsenyhdistysten pyörittämiin alueisiin. Suomen Leirintäalueyhdistys ry:n hallituksessa pitkään toimineen Walterin mielestä jako on tarpeeton.

– Toimimme rinta rinnan, ja suurin osa asiakkaistakin on samoja. Siinä voi olla eläkeprojekti, mutta en haluaisi, että rajanvetoja alueiden välillä on edes olemassa. Mekin teemme tiivistä työtä lähiseudun eri alueiden kanssa, Walter sanoo.

– Olen ollut aina sitä mieltä ja teen kaikkeni sen eteen, että muillakin olisivat asiat hyvin. Kun saamme koko alan profiilia nostettua, se tuo meille kaikille lisää. Se ei ole meiltä tai minulta pois, jos muutkin pärjäävät.

Kuuntele Caravan Podcastin uusin jakso, jossa Sirpa Walter kertoo tarkemmin Nallikarin kuulumisista. Alueen uusi kaavoitus on tuomassa lähistölle tulevina vuosina uudistuksia kuten esimerkiksi huvipuiston.