St1 esittelee Suomen matkailukohteita interaktiivisella karttasivustolla

Matkailukarttasivustolle on koottu satoja nähtävyyksiä eri puolilta maata.

Interaktiivinen kartta auttaa lomasuunnitelmien tekemisessä: siihen voi syöttää haluamansa reitin ja tutkia nähtävyyksiä ja käyntikohteita sen varrelta.

Sivustolta löytyy erilaisia, mielenkiintoisia matkailukohteita viidessä eri kategoriassa: elämyskohteet, koko perheen kohteet, luontopaikat, historialliset nähtävyydet sekä taide- ja kulttuurikohteet. Lisäksi kartasta löytyy suosituksia hyvistä selfie-paikoista.

St1 haluaa kannustaa suomalaisia lomailemaan kotimaassa, sillä Suomessa lomaileminen on vähähiilisempi vaihtoehto kaukomatkoille. Lentomatkailun energiankulutus ja päästöt ovat moninkertaiset auton päästöihin verrattuna. Sen vuoksi energiayhtiö haluaa haastaa suomalaiset tutustumaan kotimaan kohteisiin lentämisen sijaan.

– Kotimaan matkailu on tällä hetkellä hyvin suosittua ja Suomi on täynnä tutkimisen arvoisia paikkoja. Näin kesälomasesongin alkaessa haluamme auttaa automatkailijoita löytämään reittiensä varrelta sellaisiakin kohteita, jotka saattavat olla heille entuudestaan tuntemattomia, sanoo St1:n brändi- ja markkinointijohtaja Vilma Westerlund.

Kartta löytyy osoitteesta Kokosuomenaarrekartta.fi. Karttaan voi myös ehdottaa lisättäväksi itselle mieluisia kohteita ja uusia löytöjä.

St1:n kaikki jakelupisteet on merkitty Leirintäoppaaseen, joka on jaettu Caravan-lehden 3/2018 yhteydessä ja on myynnissä myös Lehtipisteissä.