Adria nousi Suomen eniten myydyksi matkailuajoneuvomerkiksi

Lokakuu 2019 oli matkailuajoneuvojen paras lokakuu myynnillisesti viiteen vuoteen. Lokakuu oli myös matkailuautojen myynnissä paras viiteen vuoteen.

Lokakuussa ensirekisteröitiin 160 matkailuajoneuvoa, joka oli 5 kappaletta enemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Tehdasvalmisteisten matkailuajoneuvojen tammi–lokakuun myyntimäärä on nyt yhteensä 2 122 kappaletta, joka on 262 kappaletta (14 %) enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Pitkään Suomen eniten myyty matkailuajoneuvomerkki Hobby (328 kpl) joutui antamaan ykköspaikan Adrialle, jonka myyntimäärä on nyt 332 kappaletta.

Matkailuautojen kokonaismyynti 15 prosentin kasvussa

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 102 kappaletta – 5 kappaletta (5 %) enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Tammi–lokakuun kokonaismyynti on yhteensä 1 387 kappaletta, jossa on kasvua 15 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Saksalainen Sunlight on eniten myyty matkailuauto. Slovenialainen Adria on toiseksi eniten myyty ja saksalainen Carado kolmanneksi eniten myyty matkailuauto.
Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus on noin 30 %.

Kasvanut vaunumyynti tuo uusia harrastajia

Pienet ja keskikokoiset vaunut ovat kiinnostaneet erityisesti uusia käyttäjiä. Matkailuvaunujen myynti kävi hyvin myös lokakuussa: rekisteriin merkittiin 58 vaunua, joka on 10 kappaletta enemmän kuin syyskuussa.

Tammi–lokakuun kokonaismyynti on nyt 735 kappaletta, jossa on kasvua peräti 12 % viime vuoteen nähden. Markkinajohtaja on saksalainen Hobby runsaan 35 %:n markkinaosuudella. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Koko vuoden myyntimäärä tulee olemaan vahvasti positiivinen vuoteen 2018 verrattuna.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry