Adrialle uusi omistaja – Trigano vankisti asemiaan

Ranskalainen Trigano on hankkinut omistukseensa slovenialaisen Adria Mobilin noin 200 miljoonan euron kaupalla. Kaupan myötä Trigano on yli 20 brändillään ja 7 000 työntekijällään yksi Euroopan suurimmista matkailuautojen valmistajista. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 1,3 miljardia euroa.

Triganolla on tehtaita ympäri Eurooppaa, ja sen merkkejä ovat muun muassa Eura Mobil, Karmann, Chausson, Rimor, McLouis, Elnagh, Ci, Benimar ja Mobilvetta.

Vuonna 1935 perustetun Triganon osakkeet on noteerattu vuodesta 1998 Pariisin pörssissä. Matkailuajoneuvojen lisäksi Trigano valmistaa ja myy matkailuajoneuvoihin ja vapaa-ajanviettoon liittyviä varusteita ja tarvikkeita.

Toiminta jatkuu entisellään

Useilla yritysostoilla laajentunut Trigano noudattanut strategiaa, jossa saman sateenvarjon alle kuuluneille yhtiöille on suotu vapaus kohtalaisen itsenäiseen liiketoimintaan. Yrityskaupasta huolimatta Adrian toiminta jatkuukin näillä näkymin entisellään. Adrian lisäksi yhtiö valmistaa matkailu- ja retkeilyautoja myös Sun Living -merkillä.

Yli 1 600 henkeä työllistävä, vuonna 1965 valtio-omisteisesti aloittanut Adria Mobil on Slovenian vientiteollisuuden merkittävimpiä tekijöitä. Adrialla on 6,5 prosentin markkinaosuus Euroopan matkailuajoneuvojen markkinoista, mikä tekee yrityksestä markkinaosuudella mitaten kuudenneksi suurimman valmistajan.

Vuonna 2016 Adrian liikevaihto oli noin 355 miljoonaa euroa. Myös Pohjoismaissa slovenialaisvalmistajan jalansija on vankka.