Lahden Caravan-messut siirtyvät ensi vuoteen

Matkailuajoneuvotuojat ry siirtää Caravan-messut Lahden Messukeskuksessa ensi vuoteen. Matkailuajoneuvoalan suurtapahtuma oli tarkoitus järjestää nelipäiväisenä syyskuussa. Messut peruuntuivat myös viime vuonna.

Tiedotteen mukaan päätöksen syynä ovat pitkittyneen koronaepidemian aiheuttamat tuotantovaikeudet, joiden vuoksi valtaosaa uusista matkailuajoneuvomalleista ei ehditä saada esille Lahteen vielä syyskuussa.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n puheenjohtaja Tom Sågbomin mukaan ala teki kaikkensa sen eteen, että messut olisi saatu järjestettyä tänä vuonna.

­– Meillä koko toimialalla oli yhteinen tavoite ja halu järjestää upeat messut tälle syksylle ja halusimme tarjota messuille tulijoille vain parasta. Nyt se ei olisi onnistunut monien merkkien, mallien ja uutuuksien jäädessä pois messuilta tuotantovaikeuksien vuoksi. Siksi suuntaamme katseemme jo ensi vuoteen 20-vuotisjuhlien merkeissä, Sågbom toteaa tiedotteessa.

Messujen peruminen on ollut yleisenä harmina viime ja tänä vuonna koronan moninaisten seurausten vuoksi. Esimerkiksi tänä keväänä jätettiin järjestämättä Turun Caravan Show. Myös Ruotsissa alan suurin tapahtuma Elmia Husvagn Husbil -messut päätettiin hiljattain perua syyskuulta ja siirtää vuodella eteenpäin. Osa valmistajista on perinteisten messujen sijasta kertonut painottavansa jatkossa enemmän digitaalisia tapahtumia ja kampanjoita.