Maailman suurin caravan-alan messutapahtuma pyörähtää taas käyntiin

Perjantaina 27.8.2021 Caravan Salon -messujen 13 hallia avataan alan ammattilaisille Düsseldorfissa. Kaikille karavaanareille ja sellaiseksi ryhtymistä miettiville 60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Caravan Salon avaa portit lauantaina. Messuilua riittää kymmenen päivää.

Tänä vuonna messuilla on noin 645 näytteilleasettajaa. Kuten viime vuonna, aivan kaikki isotkaan valmistajat eivät kuitenkaan saavu paikalle esittelemään mallivuoden 2022 matkailuautojaan ja -vaunujaan sekä tarvikeuutuuksia. Viime vuoden tapaan korona tuo yhä tapahtumaan omat haasteensa. Messuille päästetään vain rokotetut, testatut tai koronan jo sairastaneet, ja lippuja myydään ainoastaan ennakkoon netistä.

Näistä samankaltaisista lähtökohdista huolimatta Caravan Salon 2020 oli olosuhteisiin nähden melko onnistunut 106 741 kävijällään 56 eri maasta, joten kunnon tapahtumaa uskalletaan odottaa myös tällä kertaa. Ennätysmäärä kävijöitä tapahtumaan osallistui ennen koronaa vuonna 2019, jolloin vierailijoita oli peräti 163 000 viime vuotta enemmän.

Vuoden 2020 messuvieraista lähes puolet, 48 prosenttia, ei itse omistanut vierailunsa aikaan matkailuajoneuvoa. 42 prosenttia kävijöistä kertoi tärkeimmän syyn messuille tuloon olleen se, että he suunnittelivat uuden matkailuajoneuvon hankintaa. Alan suosio on ollut tänäkin vuonna kasvussa, joten matkailuajoneuvon ostamisesta kiinnostuneita tulee riittämään kauppiaiden kannalta herkullisen paljon.

Aloittelijoiden opastamiseen on oma hallinsa, StarterWelt, jossa todellakaan ei tarvitse arastella muka tyhmiä kysymyksiä. Kokonainen halli on nyt suunnattu myös ulkoiluvaatteista ja -varusteista sekä luontomatkailusta kiinnostuneille.

Caravan Salon -messujen yhteyteen on pystytetty Euroopan suurin pop-up-matkaparkki, jossa on tilaa yli 3 000 matkailuajoneuvolle, sähköpaikkojakin on 800. Näin tapahtumassa useamman päivän viihtyvien karavaanareiden ei tarvitse hankkia hotellimajoitusta seudulta.