Moottoriurheilun ystävät huomio! Kiinnostaako tuntuva alennus Viron rallipassista?

Tapahtuman järjestäjä tarjoilee karavaanareille kattavat vinkit matkailuajoneuvolla liikkumiseen.

Etelä-Viron ja Tarton mutkaisilla teillä ajetaan 12.-14. heinäkuuta Shell Helix Rally Estonia -ralli, joka houkuttelee paikalle Euroopan rallikuljettajien parhaimmiston lisäksi myös noin 10 000 rallituristia.

Nyt tapahtuman järjestäjät houkuttelevat paikalle myös suomalaisia karavaanareita, joille myönnetään merkittävä alennus tapahtuman pääsylipuista.

Estonia-ralli ei ole virallinen MM-sarjan osakilpailu, mutta se toimii nyt ensi kertaa WRC-promootiorallina samalla valmistaen kuljettajia elokuussa Suomessa ajettavaan MM-ralliin. Etelä-Virossa on luvassa kolmen päivän aikana autourheilun ystäville monenlaista nähtävää ja koettavaa, kuten Tartossa ajettava kaupunkierikoiskoe.

SF-Caravanin jäsenet saavat 25 prosentin alennuksen kaikista rallipasseista. Kesäkuussa ja netistä ostettuina ne ovat huokemmat. Syötä ennen tilaamista kuponkikoodi ”karavan25″.

Lippukauppaan pääset täältä ja tapahtuman ohjelman näet täältä.

Mihin matkailuajoneuvolla?

Rallin järjestäjä tarjoilee tapahtumaan saapuville karavaanareille muutaman vinkin. Etelä-Viroon kannattaa saapua perjantaina 12. heinäkuuta, ja asettautua kannattaa esimerkiksi Leigon caravan-alueelle. Maksu on yöltä viisi euroa. Sähköjä tai vesipistettä ei ole tarjolla, mutta wc löytyy.

Erikoiskokeen 2 lähdöt starttaavat Leigossa kello 9.23 ja 12.04. Leigossa ei ole mahdollista yöpyä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Toinen vaihtoehto perjantaina on asettua Arulan erikoiskokeen maisemiin. Tältäkin alueelta löytyy wc, ja maksu on viisi euroa vuorokaudelta. Myös Arulan erikoiskoe ajetaan kahdesti lauantaiaamuna kello 10.06 ja 12.47.

Lauantain erikoiskokeiden jälkeen kannattaa siirtyä Valgjärven alueille, missä lähdöt starttaavat kello 15.33 ja 17.42. Siitä kannattaa jatkaa Elvaan, missä järjestetään lauantaina kotikahvilapäivä sekä Elvan erikoiskoe. Illalla ohjelmassa on konsertti, jossa esiintyvät t.A.T.u.-tyttöduosta tuttu venäläistähti Julia Volkova sekä virolaiset Nancy, Caater and Põhja-Tallinn.

Elvan seudulla paras alue pysäköintiin on 3,5 kilometrin päässä sijaitseva Waide Motel. Siellä ovat tarjolla muun muassa sähköt, vesipiste ja ravintolapalvelut. Waiden lisäksi matkailuajoneuvoille on kuusi paikkaa Otepäässä Pühajärve-hotellin yhteydessä. Niiden hinta on 15 euroa ajoneuvolta sisältäen sähkön sekä saniteetti- ja suihkutilat hotellin kuntosalilla.

Sunnuntaina Aiasten erikoiskoe käynnistyy kello 11.13, ja sen jälkeen kannattaa ajaa Tartoon katsomaan kaupunkierikoiskoe sekä palkintojenjako.