Caravan-lehti somessa

Neste Ralli tuo poikkeuksia Keski-Suomen liikennejärjestelyihin

Neste Ralliin odotetaan yli 270 000 katsojaa, mikä näkyy ja kuuluu myös liikenteessä. (Kuva: Santeri Rosenvall, Rapa Media)

Tapahtumat

Neste Ralli tuo poikkeuksia Keski-Suomen liikennejärjestelyihin

Suomen MM-rallin osakilpailu, Neste Ralli, ajetaan 1.–4.8.2019 Jyväskylässä. Nelipäiväinen osakilpailu vaikuttaa laajasti alueen liikennejärjestelyihin.

Rallin tuloliikenne alkaa jo huomenna 31.7., jolloin ajoittaista ruuhkautumista on luvassa etenkin Jyväskylän lähestymisteille. Matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa ja samalla tutustua etukäteen myös kisajärjestäjän erikoiskoekohtaisiin lähestymis- ja ajo-ohjeisiin.

Ralli käynnistyy Harjun erikoiskokeella Jyväskylän ydinkeskustassa torstai-iltana. Suurimmat liikenteelliset vaikutukset kohdistuvat keskustan, Mäki-Matin, Harjun ja Lutakon alueille. Jonoutumista on odotettavissa lisäksi tiellä 18/23 Jyväskylästä Keuruun suuntaan.

Perjantaiaamuna 2.8. on luvassa Oittilan erikoiskoe ja siitä eteenpäin Moksin, Urrian, Ässämäen ja Äänekosken osuudet. Ajoittaista ruuhkautumista on odotettavissa Korpilahden, Petäjäveden, Äänekosken ja Laukaan seuduilla. Illalla uudelleen ajettava Harjun erikoiskoe aiheuttaa ajoittaista jonoutumista lisäksi Jyväskylässä.

Kolmas ajopäivä lauantaina 3.8. alkaa aamulla Pihlajakoskelta ja siirtyy siitä Päijälään, Kakaristoon ja Leustuun. Liikenteelle tällä on vaikutusta Jyväskylän, Korpilahden, Jämsän ja Kuhmoisten seuduilla.

Ralli päättyy sunnuntaina 4.8. kahteen kertaan ajettaviin Laukaan ja Ruuhimäen erikoiskokeisiin. Jonoutumista on odotettavissa Laukaan, Lievestuoreen ja Vaajakosken suuntaan sekä rallin päätösjuhlan myötä myös Jyväskylään, mukaan lukien poistumistiet.

Tarkemmat tiedot erikoiskokeiden liikennejärjestelyistä löytyvät kisaoppaasta sekä tästä osoitteesta.

Lähde: ITM Finland Tieliikennekeskus

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Tapahtumat

Y l ö s