Vuoden Retkipaikaksi valittua Hepoköngästä juhlistetaan yleisötapahtumalla

Retkipaikan järjestämässä Vuoden Retkipaikka 2022 -äänestyksessä Hepoköngäs Puolangalla Kainuussa sai annetuista äänistä lähes neljänneksen. Ääniä annettiin yhteensä 2063 kappaletta.

Toiseksi eniten (15,3 %) helmikuussa ratkenneessa äänestyksessä ääniä sai keskisuomalainen Häähninmäki, jossa on muun muassa hieno autiotupa sekä korkean tornin huipulle rakennettu näköalatupa. Häähninmäellä on myös matalan kynnyksen retkeilyreitistö patikoijille ja pyöräilijöille, ja reitistön ääreen pääsee helposti autolla. Kolmanneksi äänestyksessä tuli monille tuttu Rokun kansallispuisto Pohjois-Pohjanmaalla. Rokua sai 13,9 prosenttia äänistä.

Vuoden Retkipaikaksi valittu Hepoköngäs tunnetaan etenkin komeasta luonnontilaisesta 24 metriä korkeasta vesiputouksestaan. Rotkon seinämät ja jokilaakso tarjoavat hyvän kasvupaikan kasvilajien kirjolle. Putoukselle vievät polut ja rakenteet soveltuvat pyörätuolilla ja muilla apuvälineillä liikkumiseen. Myös Hepokönkään kesäkahvilaan pääsee pyörätuolilla.

Voiton kunniaksi Hepokönkäällä järjestetään yleisötapahtuma perjantaina 20.5. 2022 kello 13–15. Luvassa on maakuntajohtajan juhlapuhetta, Hepokönkään Höppänä esiintyy, tarjotaan kahvia, mehua ja makkaraa – ja yleisö pääsee tutustumaan alueen luontoon yhdessä oppaiden kanssa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Säävarauksella järjestettävän tilaisuuden järjestävät Metsähallituksen Luontopalvelut, Puolangan ja Hyrynsalmen kunnat sekä Paljakan ja Ukkohallan matkailukeskukset.

Lähteet: Metsähallitus, Retkipaikka