Adria Alpina 663 UK: Moderni perhevaunu ympärivuotiseen käyttöön

Adrian Alpina-vaunuissa on panostettu etenkin talviominaisuuksiin, joten Scandinavia Edition -merkintä on muutakin kuin tarra vaunun sileäpintaisessa ulkoseinässä.

Koeajovaunu, Adria Alpina 663 UK, on mallisarjansa pienin lapsiperhevaunu. Mittaa ja painoa 6,6-metrisellä vaunulla on silti perinteistä keskivertoarvoa enemmän, mutta perhekäytössä tilaa myös tarvitaan. Samalla vetoautoltakin vaaditaan enemmän, jotta yhdistelmä on matkailukelpoinen. Nyt vaunun edessä on hieman suurempi katumaasturi.

Pohjaratkaisun suhteen 663 UK edustaa uutta lastenkamariajattelua. Etuosaltaan vaunu on tuttua ja toimivaksi koottua: U-sohvaryhmä, keskikeittiö ja parivuode sivulla. Mutta vuoteen vieressä ei olekaan pesutiloja eikä kerrossänkyä, vaan ne on viety siitä taemmas. Vessa toimii nyt erottajana lasten poikittaisen kerrosvuoteen ja parivuoteen välillä, ja keskikäytävän vierellä onkin pieni istumaryhmä kahdelle.

Koeajovaunun lasten kamarissa on kolmen vuoteen kerrossänky. Kolmen versiona kerrossänky on mittojensa puolesta soveltuvampi pienemmille lapsille kuin teineille. Alavuode on liki lattiatasossa, joten se lienee suosituin paikka. Patjat ovat 9 cm paksuja ja jokaiselle on omat ikkunansa sekä valonsa.

Lue koko juttu uusimmasta Caravan-lehdestä 2/2017. SF-Caravanin jäsenet saavat lehden ilmaiseksi, mutta sen voi ostaa myös irtonumerona Lehtipisteestä tai Lehtiluukku.fi-palvelusta.