Koeajossa: Pössl Trenta -retkeilyauto

Pössl Trenta -erikoismallin pohjana on suosikki, erillisvuoteilla varustettu Roadcruiser B. Runkona on Fiat Ducaton korkeam­pi kori.

Pirteä punainen ulkoväritys on mukava poikkeus ho­peanharmaiden ja vaaleiden autojen joukkoon. Asuinosaan on kulku liukuoves­ta, jossa on softlock-sulkemisapu. Naapurit kiittävät, kun ovea ei tar­vitse paiskoa yöllä kiinni.

Sisätilojen suunnittelussa yhtenä lähtökohtana on ollut tilan avaruus. Oleskelutilasta jätettiin ohjaamon päältä kaapit ja hyllyt pois. Väl­jyys edessä helpottaa myös kulkua ohjaamoon. Takaosaan tuo avaruut­ta korkean komeron jättäminen pois keittiön ja makuutilan välissä. Täs­sä kohtaa on usein jääkaappi, joka Trentassa on sijoitettu alas tiskipöy­dän päätyyn.

Näkyvyys ohjaamosta on kohta­laisen hyvä. Turvallisuutta lisäävät ABS-jarrujen ja tur­vatyynyjen lisäksi luistonesto, hätäjarrutuksen avustin, kaistavahti, liikennemerkkitunnistin sekä sade- ja valosensorit.

Koeajoauton tehokas moottori on omiaan pitkilläkin matkoilla. Vai­vaton automaattivaihteisto houkut­telee myös vaivattomaan kaupun­kiajoon, vaikkapa Keski-Euroopan pikkukyliin. Talvivarusteltu Trenta palvelee hyvin myös Suomen pakkasissa.

Pössl Trenta sopii hyvin myös vaunun tai vaikkapa venetrailerin vetämiseen. Jarrullisen vaunun maksimimassak­si Ducatolle ilmoitetaan 2 500 kiloa.

Pösslin 30-vuotisjuhlan kunniaksi valmistettu Trenta on hyvin varustel­tu retkeilyautopaketti. Parhaimmil­laan peltikuorinen auto on pariskunnan käytössä, mutta Trentan varusteissa on lisävuode kolmannellekin. Neljäs matkustaja, pieni lapsi mahtuu lisäk­si taakse kahden aikuisen keskelle…

Oleskeluryhmän jatkettavan pöydän ääreen mahtuu ruokailemaan neljäkin henkeä. Turvavöillä varustettuja matkustajapaikkojakin Pössl Trentassa on neljä.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 3/2020 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.