Koeajossa: Volkswagen Grand California 600 -retkeilyauto

Koeajetussa 6,0-metrisessä Volkswagen Grand California 600:ssa on varsin jälkiasenteiselta näyttävä kattokorotus. Noin kolme metriä korkea auto ei ole kovin virtaviivainen eikä kaunispiirteinen. Kyttyrän etuosassa oleva musta alue on aurinkopaneeli.

Pidemmän akselivälin (364 vs. 449 cm) omaava 6,8-metrinen 680-malli rakennetaan suurimpaan Crafter-koriin, joten tuulilasi ja katto muodostavat siinä saumattoman kokonaisuuden.

600-mallissa on aina neljä matkustajapaikkaa, mutta lähtöhintamallissa (67 690 euroa) on vuodetilaa vain kahdelle. Koeajoauto oli keskimmäinen kolmesta 600-vaihtoehdosta – sen 2 700 euron hintalisä johtuu ohjaamon päälle paketoidusta ylävuoteesta.

Grand Californiat ovat pääsääntöisesti etuvetoisia, mutta 4-paikkaisen 680-mallin saa myös 4Motion-nelivetona.

Crafter on helppo ja hyvä ajettava. Ainoan voimalinjavaihtoehdon muodostavat mukavasti vääntävä 177-hevosvoimainen turbodiesel ja Aisinin 8-portainen momentinmuunninautomaatti. Crafter kulkee vaivattomasti 120 km/h, mitä sillä saa nykyään ajaa. Kulutus lähentelee silloin tasoa 20 l/100 km, kun se on rauhallisemmassa ajossa luokkaa 12 l/100 km…

Irrotettavan käytäväseinän tuntumassa on vaaksan levyinen korotus, mikä pitää huomioida pitkiä esineitä kuljetettaessa.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 4/2020 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.