Agutilta uutuuksia matkailuauton istuimesta käsinojan mukitelineeseen

Vuodesta 2019 Al-Ko Vehicle Technology -konserniin kuulunut, Aguti on esitellyt S2-istuimen matkailuautoihin.

Agutin mukaan matkailuautojen valmistajat voivat S2:n avulla mukauttaa entistä joustavammin auton sisätiloja matkustajien ja heidän tavaroidensa tilatarpeisiin.

S2-istuin- ja makuujärjestelmä on kevyt, painoa on vain noin 60 kiloa, mikä omalta osaltaan tuo pientä säästöä myös polttoaineenkulutuksen. Näppärästi taittuvaa istuinta voidaan siirtää helposti pituussuunnassa, ja selkänoja on portaattomasti säädettävissä. S2:sta on saatavissa useita erilaisia versioita.

S2 on kaikkien Aguti-istuinten tapaan varustettu myös patentoidulla järjestelmällä, jonka tarkoitus on taata istuimen hallittu muodonmuutos törmäystilanteessa. Pikkulasten turvallisuutta lisää vakiovarusteena olevat isofix-kiinnikkeet lastenistuinten turvalliseen ja helppoon kiinnittämiseen.

Juotavaa helposti käden ulottuville

Yli 25 vuotta istuimia matkailuautoihin valmistanut Aguti on aktivoitunut tänä syksynä myös pienten lisätarvikkeiden tarjoamisessa loppuasiakkaille.

Aguti CupIn -mukinpidike on suunniteltu käsinojille, joiden korkeus on vähintään 4,5 senttimetriä ja enimmäisleveys 6–7,5 senttimetriä. Mukitelineeseen sopivat tölkit, pullot ja mukit, joiden halkaisija on 6,5–8 ja vähimmäiskorkeus 9,5 senttimetriä.

Mukinpidike voidaan kiinnittää mihin tahansa ajoneuvon käsinojaan asettamalla ja kiristämällä mukana tuleva tarranauha. Valmistajan mukaan mukinpidin sopii napakasti useimpien Aguti-istuinten käsinojiin, mutta myös moniin muihin käsinojiin. Keraamisesti päällystetyn metallin ja mustan polyamidin yhdistelmä tekee pidikkeestä vankan.

Ja toki Aguti kauppaa mukinpitimeensä myös omaa termosmukiaan. Kaksiseinäisestä ruostumattomasta teräksestä valmistettu ThermoCup pitää juomat sopivassa lämpötilassa pitkään, ja näyttää toki hyvältä Agutin mukinpidikkeessä. Kannen saa avattua helposti yhdellä kädellä ajon aikana.

Agutin mukinpidin ja termosmuki ovat ainakin alkuvaiheessa ilmeisesti myynnissä vain Al-Kon verkkokaupassa, jossa mukinpidin maksaa noin 30 euroa, muki noin 20 euroa.

 

Lähde ja kuvat: Aguti