Aldelta uusi lämmitin matkailuajoneuvoihin – ja siitä tulee myös biokaasulla toimiva sisarmalli

Jo vuonna 2013 lanseerattu Alden myyntimenestys, Compact 3020 -nestekeskuslämmitin, saa vihdoin uuden sukupolven seuraajansa. Alde lupaa uuden Compact 3030 -mallin tuovan aiempaa parempaa lämpömukavuutta matkailuajoneuvoihin.

Compact 3030 -mallissa on kahden lämmitysvyöhykkeen integroitu järjestelmä, joka mahdollistaa joustavasti eri lämpötilan ylläpitämisen kahdessa eri tilassa. Esimerkiksi sohvaryhmässä istuskellessa voidaan pitää lämpötilaa korkeampana kuin samaan aikaan nukkumistilassa. Uusi järjestelmä säästää siten myös energiaa.

Myös hallintapaneeli uudistuu. Alden mukaan Compact 3030:ssa se on nykyistä mallia intuitiivisempi.

Lämmin suihkuvesi on osa matkustusmukavuutta, ja Compact 3030:n kanssa lämmintä suihkuvettä pitäisi riittää hieman aiempaa paremmin suihkussa lotraaville. Uusi malli tuo tarjolle noin viidenneksen Compact 3020 -mallia suuremman kuuman veden kapasiteetin.

Compact 3030:n pitäisi Alden ilmoittamien aikataulujen mukaan tulla rajoitetusti myyntiin lähiviikkoina, mutta laajemmin sitä alkaa käytännössä näkyä vasta mallivuoden 2023 matkailuajoneuvojen saapumisen myötä.

Myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto

Alde on kertonut tuovansa Compact 3030 -lämmittimestä myös Alde Compact 3030 BIO -nimisen version, joka on suunniteltu hyödyntämään kaasuautoissakin käytettävää CNG:tä (Compressed Natural Gas, paineistettu maakaasu) ja biokaasua. Lämmitin ottaisi polttoaineen suoraan kaasukäyttöisen ajoneuvon kaasusäiliöstä.

Mallin pitäisi omalta osaltaan vähentää huomattavasti muun muassa hiilidioksidipäästöjä. Toki BIO-malliakin pystyy käyttämään myös sähköllä sekä kaasun ja sähkön yhdistelmällä.

Sen verran alussa 8,5 kW:n BIO-mallin kanssa Alde on kuitenkin vielä, että varsinaisesti se malli esitellään vasta vuoden päästä syksyllä 2022, ja markkinoilla se nähtäneen jossakin mallivuoden 2023 matkailuajoneuvossa.

Lähde ja kuva: Alde