Dacia Joggerin ja Dusterin uudet Extreme-mallit on suunnattu aktiivista ulkoilua arvostaville

Extreme on ollut Dacian mallistossa tähän saakka vähän aikaa myynnissä ollut erikoismalli, mutta nyt Extreme tulee uudeksi huippuversioksi sekä Dusteriin että Joggeriin.

Dacia Duster Extreme tuodaan Suomeen nelivetoisena TCe 150 -moottorilla. Extremen uutena värinä on luontoon soinnutettu Cedar Green.

Uutuuden tunnistaa myös kuparin värisistä yksityiskohdista, joita ovat muun muassa muotoillut koristelistat etulokasuojissa ja ulkopeilien koteloiden sekä vanteiden viimeistely. Kontrastina kuparille ovat kiiltävän mustat 17-tuumaiset vanteet sekä saman värinen haineväantenni.

Duster Extremen istuimissa ja ovipaneeleissa on uusi harmaa MicroCloud-verhoilu, joka valmistajan tiedotteen mukaan kestää hyvin käyttöä ja kosteutta, ja on helppo puhdistaa.

Dacia Duster TCe 150 4×4 Extreme maksaa 27 799 euroa. Varusteluun kuuluvat muun muassa automaatti-ilmastointi, navigointi, 4×4-monitori (kallistuskulmat ja kompassi), peruutuskamera, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit ja älyavainkortti.

Jogger Extremen pitoon hieman parannusta

Extreme on ollut tähän saakka Jogger-mallisarjassa toistaiseksi myynnissä oleva erikoismalli, joka on nyt uudistunut. Yksi parannus on ajonvakautusjärjestelmää hyödyntävä, etupyörien pitoa parantava Extended Grip, joka auttaa etenemistä mudassa, lumessa ja liukkaalla. Extended Grip kytketään tarvittaessa päälle keskikonsolin katkaisimesta.

Uuden Jogger Extremen erottaa Dusterin tapaan siihen saatavasta Cedar Green -väristä ja korin kuparinvärisistä yksityiskohdista. Helmoissa on topografinen kuviointi. Mallissa on kiiltävän mustat 16-tuumaiset vanteet.

Myös Jogger Extremen matkustamossa on helposti puhdistettava verhoilu istuimissa, kojelaudassa ja ovipaneeleissa.

Dacia Jogger Hybrid 140 Extreme 7p:n hinta on 29 399 euroa. Syksyllä sen rinnalle tulee TCe 110 -bensiinimoottorilla varustettu versio sekä 5- että 7-paikkaisena.

Tila-autosta majoittajaksi

Dacian InNature-varusteista ensimmäisenä tulee markkinoille Pack Sleep -retkisänkypaketti, jolla Joggerin matkustamo muuttuu valmistajan mukaan makuuhuoneeksi kahdessa minuutissa. Paketti kulkee mukana 7-paikkaisen version viimeisen rivin istuimien tilalla.

Irrotettavan paketin kokonaisuuteen kuuluu 190 x 130 senttimetrin kokoinen sänky, retkipöytänäkin toimiva hylly ja säilytystila matkatavaroille. Paketin paino on vajaa 50 kiloa, joten se on varsin helppo nostaa mukaan tai jättää kotiin, kun sille ei ole käyttöä. Puinen paketti maksaa täydellisenä 2 157 euroa.

Kun hattuhylly on paikallaan, retkisänkypaketti jää näkymättömiin, ja auto näyttää tavalliselta viisipaikkaiselta Joggerilta. Puisessa laatikossa on 220-litrainen säilytystila. Paketin kantta voi käyttää myös hyllynä.

InNature-varusteisiin kuuluu retkisänkypaketin lisäksi ikkunasuojat, jotka antavat yksityisyyttä ja pimentävät auton nukkumista varten. Myynnissä on myös teltta, jonka voi liittää avoimen takaluukun jatkoksi, jolloin saadaan nukkumatilaa 2–3 lisähenkilölle.

Lähde: Nordic Automotive Services Oy

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *