Ford lanseeraa sivutuuliavustimen

Ford on tuonut uuteen Transitiin ja Transit Customiin tekniikkaa, joka auttaa kuljettajaa pitämään auton tiellä kovassa sivutuulessa. Järjestelmä hyödyntää sensoreita, jotka aistivat tuulen suuntaa sata kertaa sekunnissa.

Fordin insinöörien kehittelemä Side Wind Stabilisation toimii yli 80 kilometrin tuntinopeudessa siten, että se jarruttaa varovasti pyöriä auton sillä puolella, johon kohdistuu työntövoima. Järjestelmä reagoi kovalla tuulella ilmavirtojen muutoksiin alle 200 millisekunnissa eli samassa ajassa, kuin pikajuoksija reagoi starttipistooliin.

– Kukaan ei pidä siitä, kun puhuri tarttuu auton kylkeen tai esimerkiksi raskas ajoneuvoyhdistelmä ajaa ohi. Uusi tekniikka vähentää kuljettajan stressiä, sanoo Ford Europan Marc Suermann.

Sivutuuliavustin kuuluu vakiovarusteluun uudessa Transitissa ja Transit Customissa. Toistaiseksi ei ole varmaa, koskeeko uudistus myös Transitin koriin tai alustalle rakennettuja matkailuajoneuvoja.

Muista autonvalmistajista esimerkiksi Mercedes-Benz on ottanut sivutuuliavustimen käyttöön jo aiemmin – samoin kuin Hymer premium-luokan matkailuautoissa.

Lähde: Ford.com