Garmin Dash Cam Live -autokamera on monipuolinen silminnäkijä

Garmin tuo alkuvuodesta saataville Dash Cam Live -tuulilasikameran, joka tallentaa teräväpiirtovideoita (1440p) 140 asteen katselukulmalla.

Videoita ja valokuvia katsotaan älypuhelimella Garmin Drive -sovelluksesta. Laite pysäyttää tallennuksen ja poistaa hälytykset käytöstä videoiden ja valokuvien katselun ajaksi.

Telineen tarrakiinnitys tuulilasiin on tarkoitettu pitkäaikaiseen asennukseen. Telineen irrottaminen voi olla hankalaa, joten asennuspaikka kannattaa harkita tarkkaan. Itse kamera kiinnittyy telineeseen magneetilla.

Kamera osaa kuvata ja tallentaa automaattisesti tapahtumat sekä lisätä tallennettuihin videoklippeihin aika-, päivämäärä- ja sijaintimerkinnän gps-yhteyden ansiosta.

Laite tunnistaa tapahtumia, kuten törmäyksiä oletusarvoisesti anturin avulla ja tallentaa videokuvaa automaattisesti havaitun tapahtuman aikana sekä 15 sekuntia ennen sitä ja sen jälkeen.

Dash Cam Live alkaa oletusarvoisesti tallentaa videokuvaa microSD-muistikortille heti kameran käynnistyksen jälkeen ja jatkaa tallennusta sammutukseen asti. Jos muistikortti on täynnä, laite osaa vapauttaa tallennustilaa poistamalla vanhimmat tallentamattomat videot automaattisesti.

Dash Cam Live pystyy lataamaan tallennetut videoklipit myös automaattisesti 24 tunniksi pilvipalveluun, jota käytetään älypuhelimella Garmin Drive -sovelluksessa. Dash Cam Live on Garminin ensimmäinen lte-yhteydellä (4g) varustettu autokamera, joten sen tarjoamien toimintojen täysimääräinen hyödyntäminen ei rajoitu wifi-yhteyden toiminta-alueelle.

Mobiilidatayhteyteen tukeutuvien ominaisuuksien käyttöä varten on hankittava kuukausisopimus Garmin Drive -sovelluksessa. Tilaussopimuksella (lähtöhinta 9,99 euroa kuussa) voi saada käyttöön muun muassa live-näkymän, sijaintipaikannuksen, varashälytyksen, ilmoituksen yhteyshenkilölle hätätilanteessa ja pysäköintivahdin ilmoitukset.

Varoitukset kuljettajalle, kuten etutörmäysvaroitin, kaistavahti ja nopeusvalvontakameravaroitukset, voivat kannustaa turvallisempaan ajamiseen ja parempaan tilannetietoisuuteen.

Etuosan törmäysvaroitusjärjestelmä (Forward Collision Warning System) hälyttää, kun turvaväli edessä olevaan ajoneuvoon on gps:n mittaaman ajonopeuden perusteella liian pieni. Toiminto aktivoituu automaattisesti auton nopeuden ollessa yli 48 km/h.
Kaistavahti (Lane Departure Warning System) varoittaa esimerkiksi tilanteissa, kun ylitetään kiinteällä viivalla maalattu kaistanraja. Toiminto hälyttää vain, kun ajoneuvon nopeus on yli 64 km/h.

Laitteelle voi antaa äänikäskyjä esimerkiksi videon tallennusta, äänitallennuksen käynnistystä/pysäytystä ja valokuvan ottamista varten irrottamatta käsiä ohjauspyörästä. Äänihallinta on käytettävissä englannin, saksan, ranskan, espanjan, italian ja ruotsin kielillä, mutta ei suomeksi.

Garminin mukaan Dash Cam Live kestää vaativia olosuhteita autossa, muun muassa suoraa auringonpaistetta ja korkeita sisälämpötiloja.

Tuotteen suositushinta on 449 euroa.

Lähde ja kuvat: Garmin