Garminilta suurinäyttöinen navigaattori matkailuautoilijoille ja -vaunuilijoille

Garmin on esitellyt tähän mennessä suurinäyttöisimmän matkailukäyttöön tarkoitetun gps-autonavigaat­torinsa. Garmin Camper 1090 -navigaattorissa on 10 tuuman reunukseton näyttö, jolta on helppo seurata matkan edistymistä ja erilaisia navigointitietoja. Laitetta voidaan käyttää pysty- ja vaaka-asennossa.

Camper 1090 sisältää kaikki aiempien Garmin Camper -gps-autonavigaattoreiden keskeiset navigoin­tiominaisuudet, mukaan lukien mukautettu Camper-reititys, joka valitsee sopivan reitin matkailuauton tai -vaunun mittojen ja painon perusteella sekä varoittaa muun muassa reitillä olevista tiukoista mutkista ja suu­rista korkeus­eroista.

Mielenkiintoisia kohteita voi reissussa etsiä navigaattorin näytöltä TripAdvisor-suositusten ja Foursquare-kohdepisteiden avulla.

Laitteen leirintämatkaili­joille suunnattu tieto­kanta sisältää ACSI- ja Campercontact-lei­rin­tä­alueita sekä mak­suttomia Trailer’s Park -py­sähdyspaikkoja, ja suodattaa kohteita haluttujen palve­lujen perusteella.

Camper 1090 -laitteeseen on esiladattu koko Euroopan kartat. Pohjois- ja Etelä-Amerikan, Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan, Etelä-Afrikan, Australian ja Uuden-Seelannin kartat voi ladata maksutta. Laitteen wifi-yhtey­dellä kartta- ja ohjelmistopäivitykset onnistuvat ilman tietokonetta.

Helpotusta reittisuunnitteluun

Uudella reittisuunnittelutoiminnolla Camper 1090 voidaan liittää Garmin Drive-sovellukseen gpx-tiedostojen jakoa varten ennen matkaa tai sen aikana. Garmin Drive-sovelluksessa näkee myös reaaliaikaiset polttoainehinnat, liikenne- ja säätiedot sekä ilmoitukset älypuhelimesta.

Valmistajan mukaan Camper 1090 on helppo liittää langattomaan BC35-peruutuskameraan tai kolmannen osapuolen peruutuskame­raan.

Asennukseen on useita vaihtoehtoja: virtajohdollinen magneettipidike imukuppikiinnityksellä, ruuveilla kiinnitettävä teline, tarralevy kojelau­taan ja pallosovitin amps-levyllä, joka on yhteensopiva kolmannen osapuolen asennus­tarvikkeiden, kuten ram-kiinnitysjärjestelmien, kanssa.

Camper 1090 tulee myyntiin vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Suositushinta on 749 euroa.

Kuvat: Garmin