Matkailuautoon jälkiasennettavat hydraulitoimiset nurkkatuet

Al-Ko on kehittänyt hydraulisen nurkkatukijärjestelmän, joka on jälkiasennettavissa Al-Ko-alustaisiin Fiat Ducato X250 -matkailuautoihin. Uusi AL-KO HY4 -järjestelmä sopii jopa 6-tonnisiin matkailuautoihin.

Jokainen neljästä nurkkatuesta muodostaa oman yksikön, jolla on oma hydrauliikkajärjestelmä – eli HY4:n asennus ei edellytä hydrauliikkaletkujen vetämistä auton alle. Huoltovapaa järjestelmä kestää myös pakkasta, eli talvellakaan ei ole pelkoa nestevuodoista.

Helppokäyttöinen AL-KO HY4 nostaa matkailuauton nappia painamalla automaattisesti vaakatasoon. Kaikkia nurkkatukia voi myös nostaa ja laskea erikseen. Nurkkatukijärjestelmä mahdollistaa näin olleen auton kallistamisen silloin, kun jätevesisäiliö halutaan valuttaa tyhjäksi.

Nurkkatukijärjestelmä pudottaa auton painopistettä, millä on todennäköisesti positiivinen vaikutus auton ajettavuuteen.

Nyt keväällä myyntiin tulevaa HY4-järjestelmää ohjataan kaapeliliitetyllä säätimellä. Uuden järjestelmän Suomi-hinnoista ei ole vielä tietoa.

AL-KO HY4:n ensimmäinen versio on tarkoitettu vuodesta 2006 alkaen tuotannossa olleisiin Fiat Ducato X250 -pohjaisiin matkailuautoihin, joissa on Al-Ko:n alusta.