Nukkumiseen Teslassa on tehty näinkin yksinkertainen tuote

Uusiseelantilainen start-up-yritys Teraglide on tehnyt ”telttasängyn”, joka hätäisellä vilkaisulla voi herättää mielleyhtymiä vaikkapa kuormalavaan, tai omassa autotallissa nikkaroituun ”kokeilukappaleeseen”.

Tässä vaiheessa vasta Tesla Model Y -sähköautolle sovitettu tuote on Teragliden mukaan mitoitettavissa lähes kaikkiin muihinkin autoihin.

Tuote on erittäin yksinkertainen, mutta siinä on sen vahvuus. Vain noin kolme kiloa painavana se ei kyykytä sähköauton toimintasädettä. Ainakin siinä mielessä se voi olla huomattavasti painavampaa ja aerodynamiikkaa heikentävää kattotelttaa parempi vaihtoehto. Toki autossa voi olla ne kummatkin makuupaikat myös yhtä aikaa, jolloin paikkoja järjestyy esimerkiksi neljällekin reissaajalle.

Teraglide-vuode on valmistettu koivuvanerista, jonka päälle on laitettu läpinäkyvä suojakalvo parantamaan kulutuskestävyyttä.

Autoon ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, ja tuote on käyttövalmis alle minuutissa.
Ajettaessa auton takapenkit ovat normaalisti käytettävissä, sillä vuode menee kasaan ja mahtuu takaluukkuun.

Kun halutaan nukkua, tuote työnnetään täyteen kokoonsa, jolloin se ulottuu alas taitettujen takapenkkien päälle.

Teraglide myy mittoihin tehtyä kuusi senttimetriä paksua patjaa, jonka saa rullalle kuljetuksen ajaksi.

Lähempänä auton ohjaamoa olevassa päässä on pienet levikkeet tuomassa hieman lisää väljyyttä nukkumiseen.

Vuoteen pituus on 185,5 senttimetriä, leveys on leveimmillään 127 senttimetriä ja kapeimmillaan jalkapäässä 92 senttimetriä. Siihen mahtunee hieman ahtaasti kaksi sopuisaa aikuista.

Teraglidessa ominaisuudet ovat vähissä, mutta yksi vahvuus tulee kerroksellisuudesta. Tuotteen alle mahtuu muutama laatikko ja tilaa jää muutenkin reissussa tarvittaville tavaroille. Pysähdyttäessä tai leiriydyttäessä esiin pystyy vetämään myös pieninä pöytinä toimivat tasot.

Tuote maksaa kotimaassaan noin 800 euroa, patja noin 160 euroa. Yritys kertoo nettisivuillaan etsivänsä Euroopasta valmistuskumppania, jolloin tuotetta ei tarvitsisi laivata eurooppalaisille markkinoille maapallon toiselta puolelta asti.

Kuvat: Teraglide

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *