Pioneer päivitti multimediavastaanottimensa Fiat Ducatolle

Pioneer on tehnyt vuosimallien 2006–2019 Fiat Ducatoihin multimediavastaanottimen, joka on sovitettu auton kojetaulun mittoihin ja sisustukseen.

Pioneer SPH-EVO82DAB-DUC-mallissa on 8 tuuman kapasitiivinen wvga-monikosketusnäyttö sekä Android Auto- ja Apple CarPlay -tuki. Viihdeominaisuuksista tarjolla on muun muassa Spotify, Bluetooth-suoratoisto, WebLink, FLAC-tiedostojen toisto ja muuta.

Tuote tarjoaa myös ilmaisen navigoinnin kolmannen osapuolen sovelluksilla, kuten Waze ja Google Maps. WazeWaze on sosiaalinen gps-paikannusta hyödyntävä ajo- ja navigointisovellus, joka tarjoaa karttatietoja, tietoja reaaliaikaisesta liikenteestä ja monia muita tietoja, joita voi hyödyntää multimedialaitteen suurella näytöllä.

Radiota voi kuunnella erityisen kirkkaalla äänellä digiradion ansiosta vain niissä maissa, joissa Pioneerin dab+-radio on hyödynnettävissä. Mutta multimediavastaanotin sisältää toki myös RDS FM/AM -virittimen.

Multimediavastaanottimessa toimiva WebLink-sovellus laajentaa autoviihdettä sovellusten maailmalla. Sovelluksen avulla onnistuu helposti muun muassa oman musiikin ja videoiden toisto älypuhelimen ja pilvipalvelujen avulla.

Apple CarPlay on hieman turvallisempi ja helpompi tapa käyttää iPhone-puhelinta autossa. CarPlay tarjoaa intuitiivisen tavan soittaa puheluita, käyttää karttoja, kuunnella musiikkia ja käyttää viestejä yhdellä sanalla tai kosketuksella. Apple CarPlay vaatii iPhone 5 -puhelimen tai uudemman ja uusimman iOS-version.

Android Auto laajentaa Android-alustan autoon tavalla, joka on rakennettu ajamista varten. Se tuo multimediavastaanottimen näyttöruudulle automaattisesti hyödyllisiä tietoja ja järjestää ne korteiksi, jotka näkyvät juuri silloin kun niitä tarvitaan. Android Auto on suunniteltu vähentämään kuljettajan ajamiseen keskittymistä haittaavia häiriötä. Android Auto on yhteensopiva Android 5.0 -versiota tai sitä uudempaa järjestelmää käyttävien puhelimien kanssa.

Laitteessa on liitäntä peruutuskameralle ja mikrofoni handsfree-puheluille. Pioneerin usb-portin kautta voi kuunnella eri laitteiden äänitiedostoja tai katsella videoita ja jpg-valokuvia.

Lähde: Pioneer