Skycamp Mini -kattoteltta majoittaa kaksi sopuisaa reissaajaa

Skycamp Mini -teltassa nukutaan poikittain auton katolla.

Autojen katolle sijoitettavat kattoteltat eivät ole Suomessa vielä iso juttu, mutta ne herättävät kyllä kiinnostusta esimerkiksi messuilla.

Kattotelttoja valmistaa useampi yritys, ja valinnanvaraa on aina yhdelle hengelle tarkoitetuista kattoteltoista neljän hengen telttoihin.

Seattlessa Yhdysvalloissa sijaitseva iKamper-yritys on saanut parin viime vuoden aikana runsaasti näkyvyyttä omille teltoilleen.  Julkisuudessa yritys pääsi paistattelemaan senkin vuoksi, että se keräsi vuonna 2017 joukkorajoituksella 45 päivässä 2,3 miljoonaa dollaria Skycamp-kattoteltan kehittämiseen.

Neljälle hengelle mitoitettu Skycamp osoittautui suosituksi, ja nyt yritys on pystynyt kehittämään omin rahoitusvoimin siitä pienemmän version, 2 hengen Skycamp Minin.

Skycamp Mini -versio mahdollistaa myös sen, että isomman auton katolle pystyy sijoittamaan myös muutakin tavaraa kuin vain kattoteltan.

Lattia on tehty alumiinista. Painoa itse teltalla on vain 57 kiloa, mutta jokaisen asiakkaan tulee selvittää, paljonko oman auton katolle saa tulla kokonaiskuormaa. Asennusohjeet on muutenkin syytä lukea tarkkaan jo ennen mahdollista ostopäätöstä ja varmistaa, sopiiko tuote turvallisesti oman auton katolle ja telineelle.

Avattuna mitat ovat 145 x 210 x 110 cm. Suljettuna kuljetustilassa mitat ovat 145 x 138 x 32 cm.

Kovakattoisen teltan saa käyttövalmiiksi alle minuutissa, ja teltan saa myös kasaan alle minuutissa. Kun tämän tuotteen kanssa ajetaan maantiellä, nopeutta saa olla korkeintaan 110 kilometriä tunnissa.

Hinnaltaan alkaen noin 3200 euroa maksavan mallin myynti on jo käynnistynyt, mutta asiakkaille Skycamp Mini on luvassa toimituksiin vasta maaliskuun alussa. Malli on saatavissa mustana ja valkoisena. Skycamp Mini nähtäneen ainakin joillakin messuilla ensi vuonna myös Suomessa.

Kuvat: iKamper