Takaisinveto – osassa Dometicin uudemmista liesistä on kaasuvuodon riski

Dometic on ilmoittanut, että osaa sen valmistamia – lokakuussa 2020 tai sitä uudempia –liesiä koskee kaasuvuodon vaara, mikä voi pahimmillaan johtaa jopa tulipaloon tai räjähdykseen.

Dometicin mukaan niitä malleja, joita riski koskee, ei saa käyttää ennen ongelman tarkistamista, ja nestekaasun tulo liedelle on suljettava sulkuventtiilistä.

Jos matkailuajoneuvo on valmistettu aiemmin kuin lokakuussa 2020, kyseisessä ajonneuvossa ei ole riskialtista Dometicin keittiötasoa. Jos kyseessä on lokakuussa 2020 tai sitä myöhemmin valmistetusta matkailuajoneuvosta, Dometicin lieden malli ja siten mahdollinen riski selviävät tuotekilven tiedoista, ja malli löytyy myös käyttöoppaasta.

Samoin jos valmistusajankohta ei ole tiedossa, tai liesi on asennettu jälkiasennuksena lokakuun 2020 jälkeen, riskimallit kannattaa tarkastaa tuotekilvestä.

Riskimallin tunnistamisessa tarvittava tarkempi tieto lukee kohdassa ”SKU”, jonka perässä alkaa numerosarja 96000… Tarkka listaus malleista, joita ongelma koskee, löytyy tästä linkistä.

Jos itsellä on vapaaehtoista takaisinvetoa koskeva malli, Dometic kehottaa ottamaan yhteyttä ajoneuvon myyjään tai Dometicin kumppaniin ongelmaan liittyvän tuotteen tarkistamiseksi ja mahdollisesti vaihtamiseksi.

Lähde ja kuvat: Dometic