Merkittävä autokauppa: Veho luopuu PSA:n merkeistä

Veho luopuu ranskalaismerkeistä, ja Bassadonen maahantuomien merkkien määrä kasvaa jo kymmeneen. PSA:n merkeillä ajavat autoilijat tuskin huomaavat muutosta.

Veho ja Bassadone Automotive Group ovat allekirjoittaneet kauppasopimuksen, jonka toteutuessa Vehon PSA-automerkkien (Citroën, Peugeot ja DS) maahantuontitoiminnot Suomessa siirtyvät Bassadonelle. Veho jatkaa merkkien jälleenmyyjänä Suomessa sekä Citroën-maahantuojana Baltian maissa.

Bassadone Automotive Group on vuonna 1904 perustettu perheyritys, joka toimii useiden automerkkien maahantuojana ja vähittäismyyjänä mm. Espanjassa, Englannissa, Suomessa, Baltian maissa ja Gibraltarilla. Yhtiöryhmä Suomeen tuomat merkit ovat Dacia, Hyundai, Isuzu, Lotus, Renault, Suzuki ja SsangYong.

Bassadone perustaa Suomeen uuden liiketoimintaryhmän PSA-merkkien maahantuontia varten. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

– Näemme PSA-merkkien osalta merkittävän kasvupotentiaalin Suomessa, ja tavoitteemme on saada merkkien markkinaosuus vahvalle kasvu-uralle. Merkkien liiketoiminta tulee olemaan täysin erillään muista yhtiöryhmämme maahantuomista merkeistä. Tällä varmistetaan PSA-liiketoiminnan kehitys sen omiin vahvuuksiin perustuen. Sekä Peugeotin että Citroënin lähivuosien uudet mallit ovat todella upeita ja hyvin Suomen markkinaan sopivia. DS-merkin uudelleenlanseeraus antaa meille myös vahvan sijan premium-autojen luokassa, valottaa kaupan taustoja Bassadonen toimitusjohtaja Antti Ruhanen.

– Mercedes-Benz on Vehon perustamisesta lähtien ollut yrityksen ytimessä. Suunniteltu yrityskauppa antaa meille mahdollisuuden keskittyä maahantuontitoimintojen osalta Suomessa puhtaasti Mercedes-Benziin, jonka mallisto sekä henkilöautoissa että hyötyajoneuvoissa on laajempi ja menestys parempi kuin koskaan aikaisemmin. Vähittäiskauppiaana Veho tarjoaa myös jatkossa laajan merkkivalikoiman autoalan johtavia merkkejä sekä tarjoaa monipuoliset liikkumis- ja kuljetusratkaisut henkilöautoista raskaisiin erikoisajoneuvoihin, kertoo Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm.

Vehon PSA-merkkien Suomen maahantuontitoimintojen viime vuoden liikevaihto oli 105 miljoonaa euroa. Näissä toiminnoissa työskentelee 29 henkilöä, jotka siirtyvät uudelle maahantuojalle vanhoina työntekijöinä. Toiminta jatkuu toistaiseksi nykyisissä toimitiloissa Vantaan Koivuhaassa.