ADAC: Saksan maanteiden levähdysalueet ovat surkeita matkailuajoneuvojen kannalta

Saksalainen autoilujärjestö ADAC tutki vuosien 2023 ja 2024 aikana matkailuajoneuvojen näkökulmasta 80 kappaletta maan 400 levähdysalueesta. Tarkastetut paikat sijaitsevat Saksan tärkeimpien moottoriteiden varrella. Tulosten perusteella ei juuri löytynyt ilonaiheita.

Yksi suurimmista ongelmista on tarpeeksi leveiden ja pitkien pysäköintipaikkojen saatavuus. Tarkastetuista levähdyspaikoista vain joka neljännessä oli merkittynä omia paikkoja matkailuautoille tai -vaunuille.

Erittäin huolestuttavana ADAC pitää sitä, että matkailuajoneuvoilla liikkeellä olleet joutuivat jakamaan parkkipaikat kuorma-autojen kanssa viidellä paikalla. Se kasvattaa turvallisuusriskiä erityisesti lapsiperheille eikä ole ihanteellista myöskään kuorma-autonkuljettajien kannalta, koska vapaista paikoista on usein pulaa.

ADAC nostaa esille myös levähdyspaikkojen puutteelliset opasteet. Niissäkin paikoissa, joissa oli matkailuajoneuvoille pysäköintipaikkoja, ne olivat usein huonosti merkittyjä.

Testatuista levähdyspaikoista vain 17 tarjosi johdonmukaisia ajo-ohjeita alkaen ensimmäisestä risteyksestä aina matkailuajoneuvolle tarkoitettuun pysäköintiruutuun asti. Kuudessa paikassa opasteet alkoivat liian myöhään tai eivät opastaneet perille asti. 57 paikassa opasteet puuttuivat kokonaan tai ne veivät vain kuorma-autoille tarkoitetuille pysäköintipaikoille.

Mikään tutkituista levähdyspaikoista ei tarjonnut palveluja matkailuajoneuvoilla reissaaville: saatavilla ei ollut raikasta vettä tai mahdollisuutta esimerkiksi kasetti-wc:n sisällön tyhjennykseen.

Lähde: ADAC. Kuvat: ADAC/Theo Klein

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *