Puisesta pikkuvaunusta saa katon kokonaan auki

Marburgissa Saksassa toimiva Roomy-yritys valmistaa käsityönä pisaran muotoisia vaunuja lähes täysin puusta. Yritys markkinoi vaunujaan cabriolet-henkisinä avovaunuina.

Avattavan katon lisäksi tilantuntua vaunuun saadaan avaamalla kokonaan tai osittain kyljen kookkaat ovet.

Nostalgiasta ammentavan vaunun ulko- ja sisäpuoli on valmistettu muotoillusta koivuvanerista sekä mäntypuusta, jotka on käsitelty luonnonöljyillä ja vedenpitävällä kirkkaalla venelakalla.

Katolla on puinen irrotettava ristikkorakenne, jonka päällä pingotetaan kangaskatto. Kun kangaskatto avataan, vaunusta pääsee vapaasti ihailemaan tähtitaivasta. Tai melkein vapaasti, jos katolle laittaa saatavissa olevan hyttysverkon.

Liuosvärjätty kangaskatto voidaan irrottaa takaa kiinnitysrenkaiden ja pikalukkojen avulla, ja avata joko osittain tai kokonaan. Valmistajan mukaan katto kestää vettä, likaa ja hankausta, mutta on kuitenkin hengittävä. Katon värivaihtoehdot ovat kermanvalkoinen ja ruskea.

Vaunun pituus on 4,80 metriä ja leveys 1,76 metriä. Sisällä pituutta on 3,46 metriä ja leveyttä 1,68 metriä. Vaunun kokonaiskorkeus on 1,99 metriä. Sisällä korkeutta on enimmillään 1,48 metriä.

Roomy1-vaunu painaa 440–480 kiloa valitun varustuksen mukaan. Vaunua on suojattu edestä ja takaa iskunkestävällä alumiinikomposiittipaneelilla.

Roomy1 on tehty kahden hengen reissuihin. Sisällä korkeus riittää istumiseen sohvassa, jota hyödyntämällä saadaan tehtyä myös 2 x 1,4 metrin kokoinen vuode.

Roomy1-vaunusta on myynnissä kaksi varustetasoa: Travel on perusmalli, täydellisemmin varusteltu vaihtoehto on nimeltään Roadrunner. Roomy1 Roadrunner maksaa Saksassa 18 990 euroa, Travel-perusmallin hinta on 16 490 euroa.

Roadrunner sisältää keittiövarustuksen, johon kuuluvat muun muassa kaasuliesi ja kompressorijääkaappi (230V/12V). Koivusta valmistettua keittiötasoa voidaan käyttää myös ulkona.

Roadrunner-varusteluun kuuluvat myös muun muassa 100 W:n aurinkopaneeli, litiumioniakku, invertteri, led-sisävalaistus, pistorasioita ja usb-portteja.

Lähde ja kuvat: Roomy

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *