Leirintämatkailun kehittämispäivät 2020 keräsi alan toimijoita maaliskuussa Jyväskylään

Nuorten panelistien ajatukset, kokemukset ja toiveet synnyttivät runsaasti uusia ajatuksia. Keskustelut ja verkostoituminen olivat kurssin parasta antia.

Leirintämatkailun toimijoita kokoontui 7.–8.3.2020 Leirintämatkailun kehittämispäiville Jyväskylään. Tänä vuonna viikonlopun teemana oli Elämysten kehittäminen leirintämatkailun vetovoimatekijöiksi. Teema oli ajankohtainen, joten se herätti runsaasti kiinnostusta. Oppia ja uusia ajatuksia oli hakemassa liki 60 leirintämatkailun toimijaa ympäri Suomea.

Tänä vuonna Leirintämatkailun kehittämispäivillä aiheita olivat muun muassa elämysmuotoilu ja nuorten odotukset leirintämatkailulle. Kurssin kouluttajina toimivat Susanna Nuijanmaa ja Minna Tunkkari-Eskelinen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta JAMKista.

Elämyksellisyys kietoutuu tulevaisuudessa entistä enemmän leirintämatkailun yhteyteen. Susannan ja Minnan johdolla perehdyttiin keskustelujen ja ryhmätöiden kautta asiakaslähtöisten palvelujen ja elämysten kehittämiseen palvelumuotoilun keinoin sekä pureuduttiin erityisesti leirintäalueiden mahdollisuuksiin elämysten tarjoajina.

Juuso, Eevi, Jenni, Elias, Jaakko ja Aleksi, viisi idearikasta ja rohkeaa nuorta, oli keskustelemassa ja kertomassa sunnuntaina nuorten toiveista matkailulle, leirintäalueille ja markkinoinnille. Heidän oma leirintämatkailukokemuksensa alkoi yhteiseltä, opiskeluihin liittyvältä matkailuautomatkalta Romaniaan – ja takaisin.

Projektitoimisto Tempon nuorten yrittäjien ajatukset, kokemukset ja toiveet herättivät jokaisen osallistujan mielenkiinnon sekä synnyttivät runsaasti uusia kehittämisajatuksia ja oivalluksia tulevaisuutta varten.

Teksti: Hanna Jokinen

Ryhmätöiden parissa. Kuva: Ari Kettunen.