Mitä uutta Ahvenanmaalla on tarjolla matkailijalle?

Tanskalaistyylinen rantahotelli Degerby Badhotell avaa ovensa 2020 Degerbyn kylässä, Föglön kunnassa. Vanhassa kapteeninhuvilassa toimivan hotellin kahvila avataan kesällä ja kokonaisuudessaan rantahotelli valmistuu vuoden 2021 kesäkauden kynnyksellä.

Michael Björklund tunnetaan Kastelholman linnan vieressä sijaitsevasta Smakbyn-ravintolastaan, joka on suosittu lounas- ja päivälliskohde suuremmillekin seurueille. Tien toisella puolella, ravintolaa vastapäätä on Kastelholms Wärdshus. Sen kellarissa avataan kesällä 2020 uusi tislaamo, jossa voi tutustua ahvenanmaalaisen ginin ja vodkan valmistukseen.

Hotelli Gullvivan Brändössä on lisännyt huonekapasiteettiaan – tilaa on nyt 60 hengelle. Hotelli ja sen ravintola on majoitusvaihtoehto erityisesti Manner-Suomesta saaristoreittiä pitkin matkustaville ryhmille.

Grannasin omenatila on Ahvenanmaan tiloista suurin. Tilan yhteydessä toimii kesällä 2019 avattu bistroravintola, jossa tarjoillaan paikallista lähiruokaa lounaaksi ja päivälliseksi. Ravintolasta voi ostaa mukaansa myös tilan tuorepuristettua omenamehua.

Getan nostalgia- ja moottorimuseo tarjoaa veteraaniautojen kokoelman sekä aimo annoksen vanhojen moottoreiden nostalgista taikaa. Museo on mielenkiintoinen kohde myös muille kuin veteraaniautojen ystäville. Museon vieressä avataan kesällä 2020 vanha bensa-asemarakennus, Edos Mack, joka on siirretty Getaan Maarianhaminasta. Kesällä avautuu myös pieni kahvila.

Tekemistä maalla ja merellä

Ålands Golfklubbin kenttä Kastelholmassa avataan tänä kesänä täysin uudistettuna, ja saa nimekseen Castle Course.

Ravintolalaiva Sunnan II aloittaa kesällä 2020 lounas- että päivällisristeilyjä saaristoon ja tarjoaa ruokailutilat noin 60 vieraalle. Risteilyjä tehdään sisäsaariston vesille ja kohteina ovat esimerkiksi Kastelholman linna ja Föglö, mutta myös Maarianhaminan itä- ja länsisataman välinen saaristo avomeren äärellä.

Ahvenanmaalaiset patikkareitit ovat saaneet uutta ilmettä. Yli kolmekymmentä reittiä on kunnostettu, viitoitettu ja digitalisoitu. Kesäkauden 2020 kynnyksellä polut saavat uudet ja yhtenäiset opastaulut, viitat ja digitaaliset kartat, joten reittien löytäminen ja saaristoluonnosta nauttiminen on entistä helpompaa.

Sälskärin majakkasaari sijaitsee Ahvenanmaan pohjoisimmilla merialueilla. Suomen kauneimmaksi majakaksikin äänestettyyn Sälskäriin voi tutustua opastetuilla veneretkillä, jotka alkavat Hammarlandista Skarpnåtön kylän laiturista.

Lähde: Visit Åland