Nippuun taittuva kanootti on vesille mielivän karavaanarin unelma – mahtuu helposti matkailuautoon

Origamin tapaan taiteltava kanootti kulkee kätevästi mukana ja on käyttövalmis minuuteissa.

Moni kaunis kaupunki on rakennettu vetten ääreen, ja matkailijoiden elämyshakuinen urban paddling – urbaani melonta – onkin lisännyt suosiotaan maailmalla. Toisaalta myös tuhansien järvien Suomi tarjoaa vesilläliikkujille toinen toistaan upeampia luontokohteita.

Monella karavaanarillakin kanootti tai kajakki kulkee mukana esimerkiksi retkeilyauton katolla. Lisääntyvä ilmanvastus lisää kuitenkin polttoaineen kulutusta, ja välineiden säilytys esimerkiksi kotioloissa vie melkoisesti tilaa.

Ratkaisun ongelmaan tuo hiljattain markkinoille tuotu Onak-kanootti, joka taittuu siististi nippuun kuin lautapeli. Paketin mitat ovat 119 x 38 x 25 senttimetriä, joten ”matkamökin” takatalliin jää tilaa vielä muillekin tavaroille.

Vakaa ja turvallinen

Kanootin avaaminen nipusta käyttökuntoon vie vain muutaman minuutin, ja vesille siirtyminen niin urbaanissa ympäristössä kuin luonnossakin onnistuu nopeasti.

– Vaikka Onak taittuu erittäin pieneen tilaan, avattuna jalkatilaa on runsaasti. Paketti aukeaa vetohihnoista, idean isä Otto Van de Steene kertoo Onakin sivuilla.

Van de Steene kertoo kanootin olevan täysin turvallinen, ja tuotekehittelyllä sen vakautta on parannettu ensimmäisistä versioista entisestään. Paketti painaa 17 kiloa, ja kantavuutta on 250 kiloa. Keski-Euroopassa valmistetun kanootin kerrotaan olevan täysin kierrätettävä.

Vasta markkinoille tuodulla anootilla on hintaa 1 495 euroa, mutta ensimmäisille tilaajille se luvataan alennuksella. Tuotteelle myönnetään viiden vuoden takuu.