Rantalomalle Kolille?

Kolin matkailualan toimijat yrittävät patistella suomalaisia suuntaamaan kansallispuistoon heti alkukesästä, jolloin majoituspaikoissa on paremmin tilaa ja kohteen palvelut ovat kuitenkin jo saatavilla.

– Monelle tulee ensimmäisenä mieleen Kolin huiput ja niiden tarjoama huikea näkymä. Suosittelen tutustumaan kansallispuistoon laajasti, ja kesällä ehdottomasti vesiltä käsin. Suurjärvi Pielinen houkuttelee uimaan, risteilemään, veneilemään, melomaan ja suppailemaan. Toisaalta tarjoamme 80 kilometrin polkuverkoston retkeilijöille ja 250 kilometrin Pielisen Kierroksen pyöräilijöille, muistuttaa tiedotteessa Kolin matkailun toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen.

Retki Hiekkasaarille on yksi matkailijoille tarjottavista elämyksistä. Harjun muodostama saarijono Pielisessä on osa Kolin kansallispuistoa. Hiekkasaarilta avautuu valkeiden rantojen lisäksi näkymät Kolin rinteille. Saarille voi matkata moottoriveneen kyydissä, meloen tai suppaillen.

Seikkailuyhtiö Vaara on tälle kesälle perustanut Koli Campingin hiekkarannalle seikkailukeskuksen, josta voi muun muassa vuokrata läskipyöriä, suppilautoja ja packrafteja eli kajakinkaltaisia reppulauttoja.

Matkustajasatamasta lähtevä vesibussi Suvityttö tekee saaristolaisristeilyjä Kolin ja Vuonislahden välillä. Puinen kirkkovene taas kuljettaa matkailijoita Loma-Kolin ja Kolin sataman välillä.

Kansallispuiston reitit alkavat Kolin satamasta ja Ukko-Kolin rinteiltä. Huipulle on kaksi kilometriä, ja nousuun voi hyödyntää maisemahissiä.

Kolin alueelta löytyy hotellin lisäksi lomamökkejä ja maatilamajoitusta. Mökkeihin voi tilata myös oman illalliskokin ja lähiruokaa. Karavaanareille ja telttailijoille on neljä leirintäaluetta.

Viime vuonna Kolilla vieraili ennätykselliset 236 000 matkailijaa. Myös tänä kesänä on luvassa tiivistä tunnelmaa.