Britanniassa tuplattiin tilapäisten leirintäalueiden sallittu toiminta-aika – koska korona

Poikkeuksellisen suuri määrä saarivaltakunnan asukkaita tulee melkoisella varmuudella viettämään seuraavan kesälomansa matkailemalla aktiivisesti kotimaansa kohteissa.

Monet huolestuneet britit kiirehtivät jo syksyllä 2020 varaamaan ja varmistamaan, että saavat itselleen paikan haluamanaan aikana suosikki leirintäalueeltaan tulevana kesänä.

Maassa on ryhdytty toimimaan, että asialliset leirintämahdollisuudet riittäisivät varmemmin kaikille halukkaille tänä vuonna myös tulevan kuumimman sesongin aikana. Kun yli 66 miljoonan asukkaan maan vakituisiin leirintäalueisiin ei kohdistu liian kovaa kysyntäpainetta heinä-elokuussa, lomailijoiden viihtyvyyden lisäksi myös koronaturvallisuudesta pystytään entistäkin varmemmin pitämään kiinni kaikissa tilanteissa.

Lisäkapasiteettia on perinteisesti saatu tehtyä perustamalla tilapäisiä leirintäalueita ja matkaparkkeja. Isossa-Britanniassa tilapäisille leirintäalueille sallittu pisin mahdollinen toiminta-aika oli vielä viime vuonna 28 päivää vuodessa. Sen ei uudessa tilanteessa katsottu vielä varmistavan, että lomailijoille varmuudella riittää turvallista leirintämajoituskapasiteettia kaikissa tilanteissa ainakaan kaikkein suosituimpien kohteiden lähistöllä.

Niinpä maassa on nyt muutettu lainsäädäntöä siten, että tilapäinen paikka voi toimia vuoden 2021 aikana jopa 56 vuorokautena.

Suomessa tilapäisellä leirintäalueella tarkoitetaan enintään 14 vuorokaudeksi perustettua aluetta, jolla majoitetaan matkailuajoneuvoissa tai teltoissa yli 100 henkilöä. Meillä tilapäisiä leirintäalueita perustetaan tyypillisesti suosittujen kesätapahtumien ajaksi lähelle tapahtumapaikkaa. Pop-up-leirintäalueita koskevat soveltuvin osin esimerkiksi samat turvallisuusvaatimukset kuin vakituisiakin leirintäalueita.