FantaSea putosi taas Pietarsaaren syliin – uutta yrittäjää ei tahdo löytyä

Pietarsaaren kaupunki on hakenut jo pitkään yrittäjää omistamalleen FantaSea-maauimalalle ja viereen rakennettavalle leirintäalueelle. Yhteydenottoja ei kuitenkaan tullut määräajan umpeuduttua helmikuussa, mikä oli pettymys tekniselle johtajalle Rune Hagströmille.

Uimalalle pyritään Hagströmin löytämään vielä sopiva konsepti, jotta se pystytään avaamaan kesäksi. Leirintää ei kuitenkaan järjestetä.

– Kaupungilla ei ole mahdollisuutta pyörittää aluetta omana toimenaan. Meillä ei ole sellaista tietotaitoa tai kustannustehokkuutta, Hagström sanoo.

Haku päällä

Pietarsaari haki yrittäjää maauimalalle ja tulevalle leirintäalueelle vuosiksi 2019–2028. Tällä hetkellä alueelta puuttuvat niin huoltorakennus kuin vesi- ja viemärivedotkin, mutta kaupungin on tarkoitus rakentaa ja rakennuttaa kiinteistölle korkeatasoinen leirintäalue.

– Haku on päällä edelleen. Jos kiinnostunut yrittäjä löytyy, niin eiköhän vuokrasopimus ja tulevat toimet alueella pystytä sorvaamaan molemmille osapuolille mieleisiksi, Hagström sanoo.

Alueen asemakaava sallii majoittumis- ja matkailurakentamisen sekä leirintäaluetoiminnan. Alustavasti alueelle on luonnosteltu puolensataa paikkaa matkailuajoneuvoille sekä useampia mökkejä myös ympärivuotiseen käyttöön. Leirintäalueen toteuttaminen käynnistyisi pikimmiten huoltorakennuksen ja matkailujoneuvojen paikkojen rakentamisella.

Puiston perusti 1980-luvun lopussa Vanha Satama Oy. Seuraavan vuosikymmenen alkupuolella FantaSea siirtyi yritykseltä kaupungin haltuun velkoineen, joita oli 10 miljoonaa markkaa. Paikasta vastasi sen jälkeen Pietarsaaren liikuntatoimi, mutta viimeiset 11 vuotta toiminta on ollut yrittäjävetoista.