Hossan uusi kansallispuisto on oiva kohde myös karavaanarille

Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi nimettiin Hossa uusimmaksi kansallispuistoksemme. Viralliset avajaiset pidettiin perjantaina. Karavaanareille on kaksi aluetta.

Hossan maisemat ovat kumpuilevaa männikköistä
harjumaastoa. Harjujen välissä on kristallinkirkkaita jopa kymmenien metrien syvyisiä suppalampia. Hossan alueella on virallisesti mitattuna suomen kirkkaimmat vedet. Luontokeskus, jossa toimii myös caravan-alueen toimisto sekä ravintola, esittelee alueen luontoa ja nähtävyyksiä sekä myy karttoja, kalastuslupia ja vuokraa kanootteja.

Ympärivuotista Karhunkainalon caravan-aluetta hallinnoi Metsähallitus.

Karhunkainalossa on 39 matkailuajoneuvopaikkaa sähköliitännällä. Caravan-alueen tiet tekevät alueella kaksi silmukkaa, joiden varrella on taskuja matkailuajoneuvoille. Silmukan keskellä on grillikatos. Vaunupaikkojen välit ovat reilut ja kasvavat metsää. Jokaiselle jää omaa rauhaa.

Huoltorakennus on Metsähallituksen tyyliin monipuolinen ja toimiva. Saunat lämmitetään joka ilta.

Toinen caravan-alue, nykyiseltä nimeltään Hossan Lumo löytyy kansallispuiston rajalta. Sen huoltorakennus on käytössä vain kesäaikaan, mutta alueella on kolme talviasuttavaa mökkiä.

Hyvät retkeilyreitit

Hossan kovapohjaiset ja osin puurakenteiset retkeilyreitit ovat esteettömiä ja helppokulkuisia. Maastopyöräilykin on sallittua. Reittien varrella on useita hyviä tulipaikkoja.

Myös vesireittejä on runsaasti. Alueen pinta-alasta 20 prosenttia on vesistöjä.