Kevään ensimmäiset treffit avaavat kesäkauden

Karavaanarien kesäkausi starttaa kevätauringon lämmittäessä. Mieli palaa tien päälle joko kotimaahan tai ulkomaille. Usein ensimmäinen reissu kohdistuu oman alueen kevättalkoisiin tai ensimmäisille ohjelmallisille treffeille.

Jo vuosikymmenten ajan Turun Caravan Show on ollut suosittu karavaanikauden avaus. Messujen yhteyteen on rakennettu treffialue, jonka isännöinnistä on aina vastannut SF-Caravan ry:n paikallinen jäsenyhdistys eli SF-Caravan Turku ry.

Messujen keväinen ajankohta houkutteli Turkuun tänä vuonna liki 300 matkailuajoneuvoyksikköä.

 – Ennakkoilmoittautumisesta huolimatta tulijoiden määrää on vaikea ennalta arvioida. Me olimme varautuneet 400 yksikköön, joten enemmänkin olisi mukaan mahtunut, treffipäällikkö Esa Kankaristo kertoo.

Messut tarjosivat niin matkailuajoneuvojen, caravan-tarvikkeiden ja muiden oheistuotteiden ostosmahdollisuuden lisäksi myös asiapitoista ohjelmaa. Treffikansaa taas hemmoteltiin jo varhan iltapäivästä asti alkaneella karaokella ja ilta-tansseilla. Perjantai-illan tanssit tahditti Tino Alhgren & Jolsat jätkät, lauantaita rytmitti Jani Kujala & Tanssiorkesteri Siders.

– Tanssit olivat selvästi suosituin ohjelmanumero. Meillä oli sekä perjantaina että lauantaina tupa aivan täynnä, Kankaristo myhäilee.

Ari Kallio ja Rauni Haverinen olivat tulleet Turun messutreffeille aikaa viettämään ja tuttuja tapaamaan.

Ari Kallio ja Rauni Haverinen olivat tulleet Turkuun Tyrnävältä. Messuilta ostetuissa uudenkarheissa tuolissa oli mukava paistatella päivää.

– Tuolla ei nyt ollut semmoisia kiinnostavia uutuuksia, joten aiomme olla koko viikonlopun täällä ihan vain aikaa viettämässä. Kyllähän me varmaan illalla tuonne tanssimaan mennään, Kallio juttelee.

Treffeille suunnistivat myös Kirsti ja Teuvo Räsänen Hämeenlinnasta sekä Seija Lemmetyinen ja Alpo Jokela Hattulasta. Ystäväpariskuntien viikonlopun iltaohjelma oli jo etukäteen päätetty. Tarkoitus oli viettää iltaa tanssien sekä perjantaina että lauantaina.

– Me olemme käyneet täällä jo useampana vuonna. Jopa 30 asteen pakkasessakin ollaan sitkeästi oltu. Illalla mennään tanssimaan, mutta ensin katsellaan vähän kalustoa tuolla messuilla, jospa vaikka vielä kerran vaihtaisimme autoa, Kirsti Räsänen sanoo.

Lemmetyinen ja Jokela olivat tulleet treffeille pääasiassa viihtymään, mutta messuilla olisi aina kiva tutkia etenkin tarvikepuolta ja tehdä myös ostoksia.

– Kyllä ne ovat nämä treffit, jotka tänne vetävät. Yhdessä on niin kiva aloittaa kesä. Me odotetaan hyviä tansseja ja hyviä keskusteluita ystävien kanssa, pariskunta kertoo.

Timo ja Pia Kuusimurto ovat treffeillä pääasiassa tapaamassa ystäviä, joita heille on kertynyt runsaasti liki 40-vuotisen karavaanariuran aikana.

Joutsalaiset Timo ja Pia Kuusimurto olivat tulleet treffialueelle jo torstaina.

– Ihan treffeille tultiin ja ystäviä tapaamaan. Tanssimaan on myös tarkoitus mennä. Meidän kalusto on vähän vanhempaa, mutta meillä ei ole mitään syytä vaihtaa kun kaikki toimii, pariskunta sanoo.

Seuraavaksi Kuusimurron pariskunta suuntaa SF-Caravan Matkailuautoilijat ry:n kevätkarkeloille Tuuriin.

SF-Caravan ry:n jäsenyhdistykset järjestävät vapun tienoilla yli 20 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Treffikalenteri löytyy sivustolta www.karavaanarit.fi.